După cum am anticipat ieri,vor urma zile de foc pe arena politicii.
Astăzi,USL-ul a declanşat o ofensivă fără precedent ,un adevărat jihad,ţintind ca obiectiv final suspendarea preşedintelui.
În prima fază,a fost vizat Avocatul Poporului,Gheorghe Iancu.Acesta s-a remarcat pentru slugărnicie faţă de Băsescu şi PDL.Avocatul Poporului a fost revocat cu 14 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".
În a doua etapă, s-au realizat preparativele pentru revocarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului,Vasile Blaga şi Roberta Anastase.Înlocuitorii celor doi vor fi Crin Antonescu la Senat şi Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor..
Bănuiesc că vor urma curând şi nişte judecători ai Curţii
Constituţionale,Chiar dacă USL-ul, printr-un comunicat oficial, a dezminţit acest lucru. Scopul scuză mijloacele, zicea Machiavelli. Romantic
vorbind, scopul ar fi funcţionarea firească a instituţiilor statului,revenirea la normalitate În
traducere liberă e suspendarea lui Băsescu, urmată de organizarea
referendumului pentru demitere.
N-am amintit nimic despre justeţea şi legalitatea acestor demersuri,nedorind să intru în polemică cu nimeni,însă nu pot uita violarea prevederilor Constituţiei de Băsescu şi compania,nu pot să nu-i remarc pe cei care au contribuit la ruinarea Statului de Drept,iar azi acuză USL-ul de lovitură de stat .De fapt, acţiunea politică a Uniunii Social Liberale e o reacţie la jocurile mizerabile ale preşedintelui Băsescu,la urgia penală şi mediatică din ultimile zile.
Nu ştiu când va fi finalul acestui război,când va fi ultima bătălie ,însă deznodământul poate fi unul singur:suspendarea lui Băsescu.
Chiar dacă finalul va fi cu happy-end,cred că ziua de astăzi va intra în istorie ca un moment trist,când pentru un scop nobil ,revenirea la normalitate,s-au utilizat mijloace "diverse"!
Am spus-o nu o dată că preşedintele jucător şi PDL-ul îşi merită oprobriul public, dar că sfârşitul epocii Băsescu va naşte foarte multe semne de întrebare şi scenarii apocaliptice.Ferească-ne Sfântul ca după marea schimbare din 2012 să revină în cărţi baronii locali, băieţii deştepţi, putregaiurile morale şi nulităţile
intelectuale!
Un comentariu:
Chiar dacă am specificat în articol despre probabila revocare a unor judecători CCR ,după opinia mea ,acest lucru,legal,e imposibil.În articolul 142 din Constituţie se specifică expres felul în care sunt desemnaţi judecătorii Curţii Constituţionale ((1) Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei. (2) Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. (3) Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României.(4) Judecătorii Curţii Constituţionale aleg, prin vot secret, preşedintele acesteia, pentru o perioadă de 3 ani. (5) Curtea Constituţională se înnoieşte cu o treime din judecătorii ei, din 3 în 3 ani, în condiţiile prevăzute de legea organică a Curţii.
Trimiteți un comentariu