Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 29 septembrie 2009

IESIREA DE SUB VREMI

De sub tutela timpului , omul iese doar cand trece pragul vesniciei.
De sub vremi ,omul poate iesi doar cand e pregatit sa cucereasca piscuri la care ades -visase.
Societatea ,prin tabieturile instituite,ne tine sub vremi.
Curajul de a dori altceva ne plaseaza pe un culoar favorabil de unde putem observa lumea intr-un alt mod.Aici se nazaresc vise care sunt sortite fie implinirii,fie umplerii biblioraftului cu utopii.
Cel ajuns pe un culoar favorabil,trebuie sa profite din plin de pozitia privilegiata pe care a dobandit-o,fiindca situatia aceasta nu e o intamplare,la fel cum si iesirea de sub vremi nu e conditionata doar de crezul de a fi altfel.
Trebuie indeplinite conditii fundamentale pentru ca acest crez sa nu ingroase teancul utopiilor.
Trebuie ca intelepciunea sa-ti dicteze pasii de urmat,iar acest demers presupune asteptare:toate avand un timp al lor-vorba lui Solomon.
Iesirea de sub vremi e rezultatul unui vis sustinut de fapte si vegheat de constiinta.Aceasta izbanda poate fi obtinuta numai cand legile firii nu sunt alterate de viziuni bolnavicioase .
Credinta dublata de fapte este cea care garanteaza aceasta victorie .Lupta cu vremurile nu e facila,mai ales ca principalul tau dusman sunt propriile tale limite ce te tin in chingile neputintei.Numai Ea ne poate scoate la liman,ca sa ne putem bucura de Soarele dreptatii si de Lumina adevarului.Numai Ea ne poate scoate din ratacire ,aratandu-ne Calea de urmat.
Sunt putini cei care ies de sub vremi,insa cei care reusesc sa-si implineasca acest vis,sunt in slujba semenilor lor,iar aceasta izbanda este in folosul lor si al umanitatii.
Nu poti iesi de sub vremi ,cu vise de doi bani.Nu poti spera sa schimbi lumea ,pana nu te schimbi pe tine insuti.Nu poti trai cu adevarat,daca nu ai lasat urmasilor inainte de a trece pragul vesniciei macar un vis de implinit.
Luptati sa iesiti de sub vremi !Chiar daca nu veti castiga acest razboi,sunt convins ca veti castiga lupta cu voi insiva!

Un comentariu:

mmary spunea...

"Nu poti iesi de sub vremi ,cu vise de doi bani.Nu poti spera sa schimbi lumea ,pana nu te schimbi pe tine insuti.Nu poti trai cu adevarat,daca nu ai lasat urmasilor inainte de a trece pragul vesniciei macar un vis de implinit."

Cuvinte pline de intelepciune, doar cei care indraznesc sa viseze si sa tinda spre lucruri mari sunt capabili de fapte marete...

Eu va doresc sa impliniti cel mai maret vis pe care-l poate avea un om : sa va mantuiti sufletul , sa castigati lupta cu sinele propriu...

O zi frumoasa, plina de vise care vor deveni realitati !

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete