Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Un presedinte "responsabil"


Preşedintele Traian Băsescu in cadrul  unui discurs susţinut la Bursa de Valori  Bucuresti a facut apel la responsabilitate într-un moment în care cu multe iresponsabilitate conduce ţara.
„Lansez un ultim apel politicienilor, care are numai două cuvinte: Fiţi responsabili! "

Cine a spus lucrul acesta?
Un presedinte care tot timpul mandatului sau a fost in conflict cu cineva.
Un presedinte care a adus tara intr-un haos in care nu a fost vreodata...
Un presedinte care a intrat pe rand in conflict cu toate categoriile sociale.
Un presedinte sub conducerea caruia s-au inchis scoli si  spitale...
Un presedinte care atunci cand oamenilor le erau luate casele de ape nu gasea altceva mai bun de facut decat sa-i jigneasca...
Un presedinte care foloseste "cuvinte academice" atunci cand se adreseaza presei, de genul "gaozar" sau "tiganca imputita"...
Este vorba de acelasi presedinte care acum niste ani ne indemna "sa traim bine"...

In 2010, in plina criza, situatia economica si sociala s-a deteriorat pana la cote de avarie. In tot acest timp, seful suprem de la Cotroceni mimeaza responsabilitatea. Se declara revoltat de faptul ca actuala clasa politica pune mai presus de interesul general propriul interes. Vorbeste de modernizarea statului, de reforma institutiilor, de necesitatea adoptarii unor legi importante pentru viitorul Romaniei. Nu scoate, insa, un cuvant despre frauda grosolana a lui Anastase din timpul votului de la Legea Pensiilor, despre guvernarea catastrofala a unei Coalitii pe care continua sa o gireze, despre pervertirea democratiei din timpul regimului sau, despre directia gresita in care se indreapta Romania anului 2010, despre consecintele obsesiei sale de a controla si manipula totul.  

Ca de obicei, Traian Basescu se comporta ca si cum in ultimii sase ani ar fi fost plecat pe o galaxie indepartata si nu ar fi avut nicio legatura cu decredibilizarea institutiilor statului, cu situatia economica si sociala grava in care se afla aceasta tara. Seful statului nu se poate schimba. Nici nu vrea, de altfel, acest lucru. Continua sa priveasca Romania doar prin lupa propriilor interese. Opozitia ramane, in opinia sa, principalul factor de destabilizare politica. Pe de alta parte, guvernantii sunt prezentati ca mari reformatori care nu sunt lasati sa aplice terapia de modernizare a statului. Echidistanta prezidentiala, rolul de mediator intre puterile statului, consultarile de la Cotroceni, sunt privite ca mofturi democratice de catre cel ce ramane principalul vinovat de dezastrul care traverseaza Romania anului 2010. De altfel, regimul Basescu a adus mai multe prejudicii acestei tari decat criza insasi. Contrastul dintre Romania in care traieste gasca portocalie si Romania reala, a celor multi si ingenuncheati de probleme si neajunsuri, este tot mai orbitor cu fiecare zi...





















Intrebarea logica care se pune este... cine a fost iresponsabil in toata aceasta perioada?


Un presedinte responsabil ramane un vis de neatins cel putin pana in 2014,sau poate o utopie!



2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Parerea mea este ca nu exista presedinte responsabil in Romania, caci noi am pasit cu stangul in asa zisa democratie. Dumnezeu sa aiba mila de noi caci ne asteapta o iarna cu pensii mici si salarii diluate, dar si cu cresteri de preturi criminale.

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
Si dupa opinia mea exista doar interes personal si in cazul presedintelui,insa atata malitiozitate si iresponsabilitate ca si in cazul lui Basescu n-am intalnit la niciun sef de stat al Romaniei.
Intr-adevar,exista premise ca in aceasta iarna sa avem parte de vremuri grele,dar am speranta ca voi avea puterea sa ajung cu bine la liman!
Va multumesc pentru vizita si comentariu!
Va doresc o zi frumoasa!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete