Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 10 decembrie 2015

Guvernul de doi bani...


Nu mi-am închipuit că guvernul de tehnocrați își va da arama pe față atât de repede, la doar câteva zile de la învestire.
Neacceptarea majorării salariului minim pe economie și argumentul folosit de ministru finanțelor cum că în alte țări se lucrează și pe bani mai puțini a fost semnalul că austeritatea se va întrona din nou în România.
Ieri, guvernul Cioloș a adoptat o ordonață de urgență prin care încalcă în mod flagrant principiile de drept, modificând articole de bază ale legii pensiilor militare, pensii ce vor fi din nou recalculate, pe baza unui algoritm ce scoate din ecuație elementele care au fost la baza calculului pensiei, inclusiv înainte de 2010. Prin acest demers mizerabil, guvernul dorit de Iohannis dă startul fărădelegilor tăind primele pensii, călcând în picioare principiul neretroactivității legii.
După cum a spus și vicepremierul Dâncu în urmă cu două zile, vor urma măsuri nepopulare. Din nefericire, Parlamentul, cel care ar putea opri acest carusel de fărădelegi pare aservit în mare parte guvernului și lui Iohannis. PNL-ul, prin desemnarea lui Bușoi ca și candidat pentru capitală, arată că este incapabil să înțeleagă așteptările românilor, fapt pentru care nu cred că liberalii vor să reacționeze în vreun fel la derapajele de la normalitate ale guvernului Cioloș. De asemenea, de la Dragnea, președintele condamnat la închisoare cu suspendare, nu putem avea mari așteptări.
Guvernul de tehnocrați pare să-și fi cumpărat liniștea de la președinții PSD și PNL , manipulând Parlamentul, punându-l la dispoziția Cotroceniului.
Dacă strada nu va reacționa la derapajele guvernului, la atentatele la adresa Statului de Drept, să nu fim surprinși dacă vom ajunge să trăim ca în statele bananiere! Dacă vocea străzii nu va da semnalul de trezire al României, „guvernul de doi” bani va instaura dictatura iohannistă, aspect de neacceptat pentru o Românie a lucrului bine făcut!

Ionel Mesaroș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete