Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 22 august 2012

Reîntoarcerea la Cotroceni


Ziua de ieri ,21 august 2012,va rămâne în istoria României  ca fiind cea de a doua reîntoarcere la Cotroceni ,după suspendare, a preşedintelui Traian Băsescu.
Verdictul Curţii Constituţionale ,în ciuda numeroaselor tentative de fraudare a rezultatului referendumului din 29 iulie,i-a redeschis porţile Palatului preşedintelui Băsescu.Deşi a obţinut o victorie clară,lucru ilustrat de scorul de la Curte,şase dintre cei nouă judecători fiind în favoarea lui Zeus,preşedintele nu va putea să se bucure din plin de această biruinţă.Victoria la "masa-verde" şi cei peste 7 milioane de români ce s-au pronunţat pentru demiterea lui sunt două dintre  cauze ce-l vor determina să fie ceva mai rezervat ca după prima suspendare.
În 2007,Traian Băsescu a fost reconfirmat în fruntea ţării printr-un vot categoric,având în spate o largă susţinere populară,aspect ce i-a conferit o legitimitate indiscutabilă.
După cum m-am aşteptat,nici nu s-a uscat bine cerneala de pe hotărârea Curţii,că detractorii lui Băsescu au căutat ,prin declaraţii iresponsabile,să inflameze din nou spiritele  de pe scena politică.
Preşedintele interimar Crin Antonescu,nemulţumit de decizia CCR  şi,probabil,"îndrăgostit" de scaunul de la Cotroceni, a redeschis subiectul suspendării preşedintelui şi a incitat  lumea să iasă în stradă.Pe semne,prin această tactică ,Antonescu, presat de "porumbelul" ce i-a ieşit pe gură,în ziua suspendării preşedintelui,că va ieşi din viaţa politică dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni,caută ,cu asiduitate,să împingă interesul opiniei publice spre duşmanul lui de moarte,locatarul de drept de la Palat,pentru a dilua  tăria promisiunilor sale pe care ,în Parlament, a refuzat să le aştearnă pe foaia  oferită de preşedintele suspendat,subliniind că el are onoare,are cuvânt,însă,din păcate, ieri,s-a văzut care e adevărata dimensiune a parolismului său.
Cu toate că a afirmat  că respectă decizia Curţii,premierul    Ponta  s-a pretat la  declaraţii josnice,incalificabile.Mai mult,Victor Ponta a făcut declaraţii ce-i trădează infantilitatea politică.Prin unele dintre ele,premierul Ponta  realizează o imixtiune a Guvenului  în treburile Puterii  Legislative, Parlamentul,încălcând flagrant principiul separării puterilor în stat.
După bătăliile politice  din ultimile luni,unele duse la limita legalităţii,Statul de Drept se clatină,stârnind,pe bună dreptate,îngrijorarea comunităţii internaţionale.
Cred că e cazul să se pună punct disputelor politice  şi să se dea o dovadă de mai multă responsabilitate!
Reîntoarcerea la Cotroceni  a lui Traian Băsescu  trebuie să fie un semnal clar  pentru toţi românii că jocul cu suspendarea s-a încheiat,că e cazul să se renunţe la veninul  indus de aceste dispute politice şi să fim cu gândul la viitorul ţării!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete