Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 27 iulie 2019

"Somnul rațiunii naște monștri!"

Sunt șocat de cele întâmplate la Caracal!
Se pare că politicienii și instituțiile statului n-au învățat nimic din accidentul aviatic din Apuseni, din drama de la Colectiv, din alte tragedii petrecute în România.
Politica din ultimii ani, centrată pe salvarea infractorilor, prin modificările absurde aduse Codului Penal, și iresponsabilitatea autorităților au contribuit la drama de la Caracal.
De câteva decenii tot cerem demisii și demiteri, de ochii lumii, tot pleacă din funcții unii, ca să devină a doua zi adjuncți și nimeni, niciodată, nu răspunde cu adevărat în fața legii, încurajând, astfel, iresponsabilitatea. Tot ascundem adevărul în zoaie politicianiste, în comisii, anchete și rapoarte. Așa am ajuns ca un copil să sune la 112 și să moară după 19 ore de tortură pentru că incompetența, corupția, nepăsarea și niște nenorocite de hârtii au oprit salvarea acestei copile. Dar nu doar acest copil, ci zeci, poate sute, poate mii de oameni au murit la fel pentru că în România sunt sute de mii de dosare penale pentru viol, crimă, tâlhărie cu autor necunoscut care zac prin niște sertare prăfuite, iar mii de persoane condamnate definitiv nu au mai ajuns în închisoare. Cei care nu au fost în stare să rezolve aceste cazuri trebuie să răspundă în fața legii! 
Dincolo de emoția pe care o provoacă, dincolo de taifunul din instituții și zonele politice, au murit oameni, alții au rămas în viață, dar cu traume pentru totdeauna, iar pentru asta trebuie să plătească toți cei responsabili, nu cu simple demisii și relocări rapide pe posturi călduțe, ci în fața legii!

Dumnezeu să le odihnească în pace pe cele două suflete nevinovate!
P.S. 
"Văd sute, mii de oameni indignați pe Facebook după tragedia de la Caracal. Sunteți cumva turiști în România? Unde ați trăit până acum? În ultimii 30 de ani, toate, dar absolut toate instituțiile statului au fost înțesate cu copii, nepoți, amante, pești, interlopi, urmași ai securiștilor, toți, dar absolut toți fiind instalați în posturi de conducere, căci, indiferent de guvernare, singura politică publică a fost: prostia la putere. Falimentul statului nu e de azi, de ieri. S-a tot întins ca un cancer. Poate că nu ați aflat, dar trăiți în țara în care emblema Armatei e generalul Gabriel Oprea, rectorul Academiei de Poliție a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan cu moartea, ministrul de Interne, deci șeful Poliției, e prieten cu pușcăriașii Mazăre și Nicușor Constantinescu, premier e Viorica Dăncilă, iar cel mai influent parlamentar din zona în care a avut loc crima e Florin Iordache. Și atunci de ce vă mirați că niște polițiști s-au învârtit câteva ore în jurul porții pentru că nu aveau mandat? Și încă un mic detaliu: chiar în noaptea în care a avut loc crima, fiul fostului premier Adrian Năstase, unul dintre cei mai corupți politicieni de pe Pământ, era numit consilier onorific al vicepremierului României, evident, pe bază de expertiză."-SEBASTIAN ZACHMANN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete