Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 11 aprilie 2021

Stop umilirii și discriminărilor rezerviștilotr militari!


În cariera militară este vorba despre onoare, demnitate, loialitate, încredere, curaj, dar mai presus de toate e vorba despre ”jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții”, adică despre patriotism și sacrificiu, ceva ce politicienii de astăzi nu au cum să înțeleagă, fapt pentru care ne umilesc, în chip și fel!
Stimați camarazi, haideți să fim uniți și să luptăm pentru echitate, pentru pensii egale, indiferent de anul ieșirii la pensie, la grad, funcție, vechime și condiții de muncă egale!

Pentru a înceta umilirea rezerviștilor militari se impune aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea și pensiile militare, cu anularea prevederilor neconstituționale introduse prin OUG-uri de tipul 57/2015, 59/2017, 114/2018 și OUG nr. 226/30.12.2020 și acordarea de pensii egale, pentru grade, funcții, vechime și condiții de muncă identice, indiferent de anul ieșirii la pensie, prin actualizarea coeficienților de funcție în baza salariului minim din anul în curs!
Trebuie să revendicăm drepturile uzurpate prin schimbări legislative nocive, ca efect al unor OUG care au golit de conținut legea pensiilor militare nr. 223/2015!
De peste zece ani, clasa politică, mimând dialoguri democratice pentru a tergiversa rezolvarea acestora, ne-au tratat cu aroganță, cu lipsă de respect, ne-au marginalizat și umilit, considerându-ne cetățeni de mâna a doua ai societății civile și cărora, prin manipularea acesteia, li s-a aruncat anatema unor așa-zise pensii speciale și nesimțite.
Noi, militarii și polițiștii în rezervă și în retragere, ne simțim batjocoriți constant, prin inițiative legislative care încalcă, flagrant, Tratatul de aderare la NATO, prevederile Parteneriatului Strategic, legislația europeană și Constituția României – Art.47, al. (1) -, răpindu-le toate drepturile și periclitând obligațiile militare asumate prin tratate.

Legea 223/2015 trebuie respectată, așa cum este ea! Nu trebuie o nouă lege a pensiilor militare, doar anulate OUG 57 , OUG 59 și OUG 114 . Un simplu amendament la legea pensiilor actuală , la funcții , grade și vechime egală toți să avem aceiași pensie, indiferent de anul ieșirii la pensie,așa cum este prevăzut și în noua lege a pensiilor publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete