Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 5 aprilie 2021

Către membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților

 Suntem in asentimentul mai multor camarazi sa vă rugam să ne ajutați într-o problema legata de Plx 199.

Una dintre masurile preconizate este sa se ia în calcul doar vechimea EFECTIVA, nu cea CUMULATA, conform unor amendamente ale MApN adaugate prin interpuși.
Menționam că 60 % din pensionarii militari au ieșit la pensie înainte de aceasta perioada, deoarece au fost desființate UM și trebuiau reduse efectivele, sa accedem in UE și NATO !!!
Nu au nici o vina, așa au fost legile atunci, așa a fost contractul cu țara.
După trecerea în rezervă, multi dintre ei au lucrat în viața civilă și au plătit contribuții la pensii.
Au avut posibilitatea să valorifice acești ani în sistemul de pensii militar, constituind VECHIME CUMULATA, fapt confirmat în ultima decizie de pensionare !!!
Foarte important, acești ani valorificați la pensia militară, NU mai pot fi valorificați ulterior în sistemul public de pensii !!!
Avem rugămintea să țineți cont de acest aspect, încât cei care nu au vechime efectivă de 25 ani dar au
acești ani din civilie, valorificați până la 31.12.2015 in sistemul militar, sa nu fie penalizați !!!!
De asemenea nu se tine cont nici de grupele de munca, la fel că la civili. Acest lucru înseamnă discriminare.
Amendamentele MApN prevad ca cei care nu au vechime efectivă de 25 ani, vor fi penalizați cu 4% pentru fiecare an lipsa, ceea ce este foarte mult !!!
Considerăm că această problema a fost scăpată de către MApN la formularea amendamentelor.
O alta problema care ar trebui luată in calcul, este alineatul care condiționează recalcularea pensiilor militare de finalitatea legii 153, finalitate care nu o sa fie, deoarece o să fie înlocuită cu o alta lege.
La toate pensiile de serviciu baza de calcul e 80% la care se adaugă celelalte elemente care nu au făcut obiectul salarizării, recte PS și OMM la militari.
PLx-199/2020, cu amendamentele MApN, îi discriminează pe cei disponibilizați încălcându-le dreptul de a nu fi discriminți, garantat prin art. 14 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi de Protocolul nr. 12 la această Convenţie, de către Parlamentul României, stipulat și în Constituția României , la CAPITOLUL I, art.16, alin. (1),” Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, invocând discriminarea față de celelalte categorii de pensionari, prin efectul de a stabili vechimea luată în calcul la stabilirea pensiei vechimea în serviciu, nu vechimea cumulată, și neluarea în calcul a condițiilor de muncă, reflectate de apartenența la grupa de muncă în condiții deosebite, grupa I și grupa a II-a, cu toate că vechimea cumulată le-a fost recunoscută prin toate deciziile de pensie.
Va rugam să luați în considerare aceste aspecte și să le remediati.
Vă mulțumim anticipat în numele camarazilor!
*******************************************************************************************************
PLx-199/2020 îi discriminează pe cei disponibilizați încălcându-le dreptului meu de a nu fi discriminți, garantat prin art. 14 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi de Protocolul nr. 12 la această Convenţie, de către Parlamentul României, stipulat și în Constituția României , la CAPITOLUL I, art.16, alin. (1),” Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, invocând discriminarea față de celelalte categorii de pensionari, prin efectul de a stabili vechimea luată în calcul la stabilirea pensiei vechimea în serviciu, nu vechimea cumulată, și neluarea în calcul a condițiilor de muncă, reflectate de apartenența la grupa de muncă în condiții deosebite, grupa I și grupa a II-a, cu toate că vechimea cumulată le-a fost recunoscută prin toate deciziile de pensie.
În baza PLx 199/2020, sunt stipulate sancțiuni proportionale de 4%, pentru fiecare an până la acoperirea vechimii de 25 de ani de serviciu, deși în Statutul Cadelor Militare, la fel ca în Legea Pensiilor Militare în vigoare ,Legea 223/2015, la art. 16 (1), lit. b) e precizat că “au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cei ce au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu”. Conform art. 18 (1), lit. a) din Legea 223/2015, (1), “au dreptul la pensie de serviciu anticipată parțială militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puțin 10 ani vechime în serviciu, și care se află în una dintre următoarele situații: a) sunt trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive sau nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale;” Dacă vechimea luată în calcul ar fi vechimea cumulată, penalitățile pentru noi militarii disponibilizați ca urmare a restructurării s-ar diminua sau chiar ar dispărea, iar așa am fructifica drepturile legale pe care le avem, iar așa nu am fi discriminați. De asemenea, în acest fel, ar fi valorificate și condițiile de muncă, înlăturând discriminarea în raport cu ceilalți pensionari.
6
6 comentarii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete