Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 22 iunie 2012

Sezonul marilor capturi


Întâmplător sau nu,de alaltăieri ,România a intrat în zodia sentinţelor judecătoreşti de închisoare cu executare şi pentru figuri arhicunoscute , politicieni de marcă sau personalităţi publice,marcând astfel începutul   sezonului marilor capturi.
Totul a început cu cazul "Trofeul calităţii" şi ,în consecinţă ,cu Adrian Năstase,condamnat la doi ani de închisoare cu executare ,caz excesiv mediatizat în ultimile 24 de ore,în special,din cauza tentativei de suicid a fostului premier.
Şi fiindcă tonul face muzica,după Năstase  au urmat Jianu,Popoviciu,Vântu şi alţii,arătând că justiţia românească se ocupă nu numai de găinării ,ci şi de cazuri grele ,cu sentinţe dure pentru indivizi de marcă,scutiţi până deunăzi de orice griji, aceştia ştiind că banul şi influienţa rezolvă favorabil orice dosar.
Deşi s-a delimitat de imixtiune în treburile  justiţiei,Traian Băsescu este cel arătat cu degetul ca fiind vinovat de presiunea pusă pe justiţie pentru rezolvarea unor cazuri vechi ,încălcând principiul separării puterilor în stat,satisfăcându-şi, astfel ,setea de răzbunare.
Băsescu ,precum ne-a obişnuit, este foarte versat în jocuri de culise.Fiind imprevizibil ,e dificil să  anticipezi mutările pe care urmează să le facă.Desemnarea  lui Ponta ca premier i-a alimentat preşedintelui instinctul de jucător pe arena politicii ,de killer politic, hotărât să facă orice  cu scopul  salvării propriei pieli.
Războiul preşedintelui cu  Ponta şi Antonescu are ca scop punerea într-o lumină defavorabilă a Uniunii Social Liberale,dorind să compromită pe toţi cei care sunt aruncaţi în luptă de USL.
Nu ştiu care va fi finalul războiului dintre palate,cine va câştiga dacă pe 25 iunie Băsescu nu va fi de acord cu numirea  lui Puiu  Haşotti la Ministerul Culturii şi nici care va fi cursul evenimentelor.
Ce este sigur  e că bătăliile politice ce vor urma vor fi crâncene,mizerabile,iar seria răzbunărilor nu se va opri la Adrian Năstase,chiar dacă ,printr-o minune,Traian Băsescu ,având mustrări de conştiinţă,ar da dovadă de clemenţă faţă de fostul premier şi vecin ,graţiindu-l,dovedind în ultimă instanţă că are inimă şi  îşi merită  deplin porecla de Zeus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete