Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 17 martie 2012

Luna martie,luna femeii

        
           Luna martie nu înseamnă doar a treia lună din calendar, ci şi luna femeii. În această lună ,când întreaga natură se trezeşte la viaţă, sunt două zile mai dulci, mai calde în existenţa  oricărei femei,indiferent de atributele pe care le poartă: de mamă, de iubită sau  de soţie.
         Mărţişorul şi  Ziua Internaţională a Femeii sunt două  sărbători memorabile  ce însumează, prin femeie, cele mai nobile întruchipări în care spiritul omenirii s-a recunoscut în frumuseţe şi în desăvârşire.
          În aceste momente de primenire a naturii , când chipul femeii se arată ca un simbol al biruinţei, păcii şi iubirii în lume, liberalii sătmăreni au  omagiat femeia, oferindu-i  o atenţie  binemeritată.
         După ce pe 1 martie  femeile au primit  tradiţionalele mărţişoarele liberale, OFL Satu Mare a  pregătit un program special ,la complexul Piramida, cu ocazia Zilei Femeii , cu multă muzică, dans şi invitaţi care au asigurat o atmosferă de petrecere,  la care au participat peste 150 de doamne şi domnişoare.
          Precum o floare între flori, aşa s-au simţit toate reprezentantele sexului frumos care au răspuns pozitiv invitaţiei la petrecere, femeile liberale sătmărene sărbătorind anul acesta 8 Martie, alături de colegele lor din USL.
          Organizaţia Femeilor Liberale Satu Mare a reuşit să marcheze cum se cuvine Ziua Internationala a Femeii. Au transmis un sincer şi din inima “La Multi Ani!” tuturor femeilor:Dorina Grunfeld – preşedintele Organizaţiei Judeţene a OFL Satu Mare, Marcela Papici, preşedinte al Organizaţiei Municipale a Femeilor Liberale, Aurelia Vulciu, în calitate de reprezentant în Biroul National al OFL, Paula Mare – preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate şi Eugenia Ardelean-preşedinte al Organizaţiei Municipale a Femeilor Social Democrate.
            La petrecerea femeilor nu puteau lipsi ,totuşi, bărbaţii, pentru a le oferi câte o floare participantelor în dar de ziua lor. Adrian Ştef – preşedintele Organizatiei Municipale PNL şi candidat USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, şi Adrian Albu, viceprimarul municipiului, le-au urat,de asemenea ,“La Multi Ani!” femeilor, dorindu-le să aibă parte de astfel de momente frumoase în fiecare zi a vieţii lor.
            Tot  cu ocazia Zilei Femeii, liberalii sătmăreni au oferit  flori şi felicitări  doamnelor şi domnişoarelor  din judeţul nostru.
             Ziua Femeii are rădăcini adânci în istorie, simbolizând lupta și eforturile femeilor pentru a obţine tratament și drepturi egale cu ale bărbaţilor, iar  PNL apără și promovează drepturile femeii prin prisma egalităţii dintre sexe.
           Iniţiative premergătoare Zilei Internţionale a Femeii au fost observate încă de la începutul anilor 1900, când oprimarea femeilor și inegalitatea dintre sexe au impulsionat femeile să devină mai vocale și mai active în campania lor de emancipare,  iar,după opt decenii, în 1977 a fost instituită Ziua Internaţională a Femeilor.
           O vorbă adevărată, simplă şi sinceră, e floarea cea mai potrivită pentru 8 Martie. Femeia a fost şi este cheagul familiei adevărate, încât  pe frontispiciul caselor medievale de la Amboise era  săpată inscripţia: “După pasăre cunoşti cuibul, după femeie, căminul”.
            Odinioară, femeia era, în perioadele paşnice, numai a căminului şi a economiei casnice, însă ,cu timpul, a devenit militantă activă pentru o lume nouă, mai dreaptă şi mai bună.
           Cred că am evocat aici motive suficiente care  să ne determine să purtăm femeilor respect şi să le omagiem din toată inima cu prilejul zilei de 8 Martie.
            Haideţi să iubim femeia, să o cinstim şi să o apreciem pentru că este fiinţa unică din univers care se dăruieşte pe sine  pentru a oferi dragoste din nesecatul izvor de iubire.
            Fie ca acest început de martie să deschidă drum de primăvară spre asemenea nobile idealuri şi înfăptuiri, iar Dumnezeu să binecuvânteze femeia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete