Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 12 septembrie 2011

Sunet de clopoţel


Plini de emoţii şi bucuroşi să-şi revadă colegii, cu buchete de flori în mână pentru profesori - aşa au păşit elevii, astăzi ,12 septembrie 2011 , pragul şcolilor, după o vacanţă lungă de vară. 
Alex,baiatul meu,elev în clasa a VI-a ,la Şcoala "Octavian Goga " din Satu Mare ,nu a fost scutit nici el  de emotii,însă sunt convins că va face faţă cu succes noilor cerinţe.
Încă de la debut,anul şcolar 2011-2012 pare să fie un an greu,cu schimbări majore,unele de neacceptat într-un stat civilizat.
Începând cu anul şcolar 2011-2012 elevii şi profesorii vor avea legitimatii cu care vor ponta intrarea şi ieşirea din şcoală, toate absenţele acestora fiind raportate lunar la Ministerul Educaţiei.
În ceea ce priveşte programa, aceasta se va îmbogăţi cu oră suplimentară de lectură pentru clasele primare şi de îmbogăţirea a vocabularului pentru clasele gimnaziale. De asemenea, elevii vor fi evaluaţi la nivel naţional atât la început de an cât şi la sfârşit de an, iar rezultatele acestor teste vor fi trecute în "foaia de parcurs", nu în catalog, pentru a ajuta părinţii să măsoare nivelul de pregătire a copiilor lor.
Schimbări există şi în calendarul anului şcolar. Astfel şcoala începe pe 12 septembrie, cu trei zile mai devreme, iar elevii intră în vacanţa de vară cu o săptămână mai târziu.În schimb vor avea două săptămâni de vacanţă în plus după sărbătorile de iarnă şi cea de Paşte. În noua configuraţie, semestrul întâi va avea trei luni, din 12 septembrie până în 23 decembrie, iar al doilea cinci luni, din 16 ianuarie până în 22 iunie.
Dragi elevi,alegeţi-vă modelele cu grijă şi învăţaţi pentru a fi puternici!Nu uitaţi:şcoala nu este doar  un loc unde acumulaţi cunoştinte, ci locul în care vă creaţi caracterul!
În final,le urez succes tuturor elevilor!

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Succes fiului tau, in noul an scolar! Dumnezeu sa-l binecuvanteze!Sa va aduca multe bucurii!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
Vă mulţumesc pentru urări! Doamne ajută!
Vă doresc o zi frumoasă!

Robert Laszlo spunea...

Ii doresc bafta fiului dvs, in noul an scolar. Si sa speram, ca se va schimba actualul ministru al invatamantului, venind o noua guvernare (ca altfel nu vad sanse de schimbare) care e un "maestru" in gramatica limbii romane. Sa ne amintim, doar cand afirma CA SUBSTANTIVUL "COLEGI" E DE GENUL NEUTRU.

Si eu tot la "Octavian Goga" am terminat.

Ionel Mesaroş spunea...

@Robert Laszlo
Multumesc !
Sper să vina şi vremea reaşezării sistemului de valori ,iar "profesionişti",precum Funeriu, să nu mai fie în fruntea vreunui minister!
Din păcate,trebuie să avem răbdare,multă răbdare,până se va reveni la normalitate!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete