Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 6 septembrie 2011

Planul PDL pentru câştigarea alegerilor


Grupurile parlamentare ale PDL s-au reunit, duminică, pentru a pune la punct strategia electorală, respectiv măsurile de pregătire, care se vor lua în acest an, și campania propriu-zisă, din 2012. Spre deosebire de alte ocazii, când presa a fost alimentată „pe surse“, chiar și cu materiale video/audio, la ședința de ieri s-au blocat scurgerile de informații. Totuși, redacția DeCeNews a intrat în posesia planului în şapte puncte, pregătit de strategii PDL, care a fost discutat cu parlamentarii partidului.
1. PDL va încerca să finalizeze în această toamnă proiectul celor 8 megajudețe. Pentru aceasta s-a cerut sprijinul parlamentarilor și s-a menționat că se va ajunge la o înțelegere cu UDMR.
2. Puterea va renunța la ideea parlamentului unicameral și se va merge pe proiectul PSD, păstrând două Camere, dar reducând numărul deputaților și senatorilor la 300. Astfel, harta Colegiilor  va fi redesenată, iar PDL va încerca să fructifice avantajul pe care îl are în zonele rurale, gen Neamț, și să reducă impactul marilor orașe, în care nu mai poate recâștiga simpatia electoratului.
3. Se va renunța la schimbarea siglei și numelui partidului, dar se va merge în alegeri într-o alianță cu UNPR și PER, ceea ce va permite candidaților să folosească alte culori/sigle și să ascundă asocierea cu Emil Boc. Numele noii structuri ar putea fi Mișcarea Populară, înregistrat deja de Ioana Băsescu. Dan Diaconescu va candida separat, pentru a-i trage pe cei nemulțumiți de clasă politică și pentru a lansa mesajele negative la adresa USL,  în vreme ce Mișcarea Populară se va axa pe mesaje pozitive.
4. Campania de discreditare a Opoziției va continua, în această toamnă participând la ea și membrii PDL (care, de la anul, se vor limita la ”soluții”, mesaje constructive etc.). De asemenea,vor fi aruncate pe piață dosare și înregistrări, iar pentru credibilizarea acestora se va finaliza măcar unul dintre procesele unui lider PSD. Cel mai probabil, va fi o sentință de condamnare în cazul Năstase-termopane. O sancțiune cu suspendare, posibilă într-un dosar economic, dar suficientă ca să discrediteze PSD.
5. Planurile PDL  pentru blocarea atacurilor din mass media prevăd ca în această toamnă să fie ”anihilată” cel puțin una dintre cele două televiziuni neînregimentate. Fie va fi trecută Legea Turcan, care va permite operatorilor privați să scoată din grilă aceste televiziuni, sau măcar una dintre ele, fie se va miza pe disputa lui Elan Schwartzenberg cu Sebastian Ghiță, pentru destabilizarea Realitatea Tv.
6. Racolarea de primari ai Opoziției va continua, în tandem cu UNPR. Prin jonglerii cu subvențiile și finanțările de la Guvern se vor disloca primarii USL, care vor intra în UNPR, ca să nu sară direct la PDL.
7. Varianta remanierii va fi acționată în două etape. În această toamnă, ar putea fi remaniați miniștrii Ialomițianu, Ariton, Tabără și Vreme.  În cazul în care resuscitarea PDL în sondaje nu poate fi realizată prin operațiuni de imagine și alte măsuri ale guvernării, s-ar putea încerca schimbarea premierului, în 2012. Justificată de campania electorală, care l-ar chema pe Boc la partid, schimbarea ar fi un pretext pentru a explica o creștere ”miraculoasă” a PDL în intenția de vot.
sursa: DC NEWS

În final ,menţionez că
,dacă USL doreşte să pară majorităţii indecise a electoratului ca fiind o maşină de luptă capabilă să lupte cu partidul-stat ,atunci USL trebuie să dovedească acestei mase electorale că este o instituţie vie, cu reflexe rapide şi cu o hotărâre implacabilă de a lupta şi de a specula orice fisură a duşmanului politic. În acest context, o reacţie făcută în slow motion este inacceptabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete