Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 26 septembrie 2011

O Albă-ca -Zăpada în căutare de pitici


Odată cu semnalul asumării de către președintele Traian Băsescu a Mișcării Populare,prin înregistrarea la OSIM  de către Ioana Băsescu,fiica preşedintelui, proiectul sub nume de cod Alba ca Zăpada prinde contur.


Totuși, alianța electorală nu va fi așa de largă precum s-a crezut. Practic, alături de PDL vor veni doar UNPR și PNG, la care se adaugă câteva figuri ale PNȚCD-ului. Cât privește Partidul Poporului, varianta văzută cea mai bună în momentul de față este ca Dan Diaconescu să se alăture Mișcării Populare de abia după alegeri. De asemenea, contrar speculațiilor, ecologiștii ies în acest moment din jocul marii mișcări de dreapta, potrivit surselor din ambele tabere.
Așa cum a anunțat Traian Băsescu, Mișcarea Populară se va concretiza într-o alianță, de tip electoral, încheiată până la sfârșitul acestui an, care să meargă cu candidați comuni la alegerile din 2012.
Deși initial calculele Cotrocenilor arătau că UNPR ar trebui să rămână cumva în afară Mișcării Populare , la nivel oficial, între timp lucrurile s-au clarificat, susțin surse democrat-liberale, și la presiunea uneperiștilor, Astfel, în ciuda faptului că partidul lui Oprea se declară unul de centru-strânga, el va face parte din Mișcare Populară, fiind, de altfel, principalul partener al PDL în toată această construcție.
Lor li se va adăuga Gigi Becali cu un PNG aflat la această oră la 2-3 la sută în sondaje, dar și cu mai mulți primari în funcție, lucru deloc de neglijat.
În plus, Becali a primit misiunea, potrivit surselor democrat-liberale, de a-l convinge și pe mai vechiul său partener, Vadim Tudor, să se alăture proiectului. Singura condiție este însă ca acesta să-și facă mai puțin auzită vocea în mod public și să lase alte figuri să iasă în față și să crediteze Mișcarea Populară. Un lucru asupra căruia, în momentul de față, nu s-a căzut la acord, mai spun sursele democrat-liberale, care adaugă însă că șansele de reușită sunt mari, în ciuda vehemenței lui Vadim.
Tot din MP vor mai face parte câteva figuri marcante din  PNȚCD-ul apus. Tocmai de aceea este impropriu spus că PNȚCD s-ar alătura MP, cu atât mai mult cu cât partidul este oricum fragmentat, iar ca intenție de vot nu atinge nici măcar 1%.
Pe de altă parte, ar urma să rămână în afara Mișcării Populare Dan Diaconescu și al său Partid al Poporului. Raționamentul este următorul: șansele ca PPDD să rupă din electoratul USL sunt mai mari în condițiile în care se situează pe poziții de opoziție și cu PDL-ul. Imediat după alegeri însă, Diaconescu ar urma să se alăture MP, în vederea guvernării. Lucrurile nu sunt bătute în cuie, dar această este varianta preferată de ambele părți.
O situație deosebită vizează ecologiștii, respectiv PER-ul, dar și Partidul Verde, mult mai firav în sondaje. Potrivit surselor democrat-liberale, PDL consideră că ecologiștii nu le-ar fi de prea mare folos și că, din contră, ar manifesta pretenții prea mari în raport cu ceea ce au de oferit.
 De cealaltă parte, surse din PER susțin că pedeliștii au negociat cu ecologiștii și că cei care au pus capăt discuțiilor ar fi fost cei din urmă. Conform acelorași surse, calculele PER arată că o menținere în afara MP ar aduce un câștig mai mare partidului. În plus, dacă ar intra în alianța patronată de Băsescu, cele 4 procente intenție de vot s-ar dizolva, căci PER apare ca o alternativă, atât la actuala Putere, cât și la USL.
În ceea ce privește Partidul Verde situația nu este lămurită, deși sursele pedeliste spun că se aplică același tratament ca în cazul PER.
În concluzie,Mişcarea Populară,prin Albă-ca-Zăpada ,este în căutare de pitici,iar puterea acestora,deşi ,aparent,extrem de mică, nu este de neglijat,încât poate că vor confirma zicala "Buturuga mică răstoarnă carul mare".

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Credeţi că D.D. intenţionează o alianţă cu P.D.L?
El susţine sus şi tare că asta nu se va întâmpla niciodată...

Ionel Mesaroş spunea...

elena marin-alexe
În politică,nu exclud nimic!Din păcate,prevalează interesul.
Deocamdată, D.D.nu este sigur care e tabăra câştigătoare,altminteri ar fi făcut deja alegerea.
Vă doresc o zi frumoasă!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete