Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 8 septembrie 2011

Relaxarea

 
Într-o lume în care stresul a devenit un cuvant mult prea uzitat, ba mai mult o stare psiho-fizica a ce e resimţită de poate prea mulţi oameni, relaxarea şi implicit meditaţia ce o însoteşte sunt „bunuri” din ce în ce mai necesare. Nu ne putem clădi un viitor fericit dacă suntem într-o continua stare de stres, sau atunci când putem totuşi reuşi anumite performanţe profesionale în  urma unei munci stresante, de cele mai multe ori nu ne putem bucura în voie de roadele acestora. De ce? Datorită perioadei de stres parcurse, intervin deseori boli, necazuri, probleme. Energia este epuizataă,mai precis, energia necesară trăirii unui prezent echilibrat şi armonios se epuizează în urma unor situaţii stresante. Faptul că stresul e cauza majoritatii bolilor, este un adevăr demonstrat ştiintific, mai mult decât atât, ezoteriştii ştiu că el cauzează şi probleme de destin – Isus ne spunea să nu ne mai facem griji pentru viitor, la fel si Mikao Usui, fondatorul primului sistem de reiki, ne spune să nu mai fim îngrijoraţi… Cu siguranţă ştiau ce vorbesc!
Dar nu despre stres doresc eu să vorbesc acum, ci despre unul din remediile sale – RELAXAREA.
Despre cel mai bun medicament anti-stres, despre cea mai simpla forma de relaxare, ce este la îndemana tuturor.
Argument în favoarea beneficităţii folosirii sale: are ce rezultat în timp, schimbarea obiceiului de a fi stresat. Relaxarea poate deveni o stare permanentă, indiferent de situaţie. Iată, însa trei argumente concrete:
1. În afară de bine cunoscutele efecte ale relaxarii asupra sănătăţiii, mai adag ca argument sş „TEORIA DARWINISMULUI NEURAL” – formulată de dr. Gerald Edelman, neourofiziolog – care postulează faptul că neuronii ce realizează conexiunile dintre celulele creierului se află în concurenţă pentru o aşa  numitaă„selecţie naturală”, ce este precum o lupta pentru existenţă. În aceasta situaţie  numai acele conexiuni care sunt cel mai des folosite supravieţuiesc. Aceste conexiuni alcătuiesc o reţea neurala a celulelor creierului care devine conştientă de mediul încojurător şi  tot ce se întamplă în jurul ei prin simţuri. Acesta reţea creează UN MODEL ce are efecte, atât în ceea ce priveşte percepţia realităţii, dar şi asupra modului de a reacţiona în urma acestei percepţii, deci – asupra comportamentului. Are efect asupra CONŞTIINŢEI,dar şi  asupra… INTUIŢIEI şi PERCEPŢIILOR EXTRASENZORIALE.
2. GENELE PSI – descoperite în urma cercetărilor ştiinţifice sunt cele responsabile de energia PSI. Cu cât  un om are mai multe gene de acest gen, cu atât puterile sale psihice sunt mai evidente. Se pare că omul la începutul existenţei sale pe Pământ le folosea în mod frecvent, pentru că a fost construit astfel, însă funcţionalitatea lor s-a pierdut undeva pe drum, atât datorită preocuparilor ,cât şi vânătorii de vrăjitoare, ce a determinat teama de a le mai folosi şi  „adormirea” lor. Un alt factor ce le „închide” prin eliberarea de neurohormoni şi suprastimularea electrică, ar fi tocmai NIVELUL RIDICAT AL STRESULUI. În aceasta situaţie o serie de proteine eliberate în corp la comanda (forţată de stres) a creierului inhibă activitatea genelor psi.
3. FRECVENTELE SAU RITMURILE CEREBRALE – corespunzătoare stărilor noastre. Acestea sunt:
- delta – (0.5 – 3 cicli/secunda) – corespunde somnului foarte profund fără vise.
- tetha – (3 – 7 cicli/s), este starea de somn cu vise, starea normală a unui copil de 2-7 ani sau starea PSI emisie-recepţie de informaţii.
- alfa – (8 – 12 cicli/s) este starea de somn cu vise, sau de starea de veghe corespunzătoare RELAXĂRII  în care funcţionează intuiţia, inspiraţia divină, stare în care intrăm atunci când închidem ochii, chiar dacă nu dormim sau  cea în care liniştiţi fiind, visăm cu ochii deschişi.
- beta – (13 -20 cicli/s) starea normală de atenţie, în care suntem conectaţi la realitate, orientaţi spre exterior.
- gamma – de la 20 c/s în sus o stare rar întâlnită de surexcitare, furie extremă, nebunie, panică.
4. Activităţile PSI cer energie, fără de care ele nu se pot desfăşura. Iar stresul este un mare consumator energetic. Pentru a “vedea în nevăzut”, dar şi  pentru a influenţa Holograma, câmpul nostru biofizic trebuie să se combine cu câmpul Pământului, iar pentru a intra în ACORD ARMONIC cu acesta, trebuie să fim pe frecvenţa tetha sau mai nou alfa, respectiv frecvenţele de acelaşi nivel cu REZONANŢA SCHUMANN, frecvenţa “cerebrală” electromagnetică a Pământului, (despre care se spune ca esteî n creştere de o vreme, de la 7,83 cât a fost calculată în secolul trecut, ajungând în prezent la 12 sau chiar mai mult, de fapt, ea variind  în  funcţie de zonă şi  anumiţi parametri ai acesteia, furtuni magnetice, fulgere, etc, de aceea mă refer şi  la starea afla, ce devine o stare rezonanţă cu Pământul).
Prin RELAXARE ZILNICĂ, practicata în mod constant, ne putem antrena pentru a fi în starea ALFA sau chiar TETHA în timpul activităţilor normale. Atunci puterile noastre psihice vor fi amplificate şi  vom funcţiona dupa alte principii, conectaţi fiind atât la realitatea încojuratoare cât şi  la realităţi ce există dincolo de spaţiul sau timpul perceptibil în mod obişnuit. Astfel ne putem crea viitorul, putem vedea anumite lucruri ce s-au petrecut la distanţă  în timp sau spaţiu, putem avea intuiţii deosebite, şi ghidaje de la fiinţe superioare din astral, putem patrunde în inima Hologramei, dincolo de ceea ce numim în mod frecvent realitate.
Dar cum să intrăm într-o astfel de stare în mod obişnuit? Cum altfel decât  obişnuind creierul să îşi  schimbe obiceiurile, schemele ce el însuşi şi  le-a format în timp. Se poate! Realaxându-ne. Creându-ne obiceiul de a ne relaxa în fiecare seară, sau de ce nu, pentru cine preferă şi  are timpul disponibil, în fiecare dimineaţă. Deci renunţând definitiv pentru 30 de minute la stres, oricare ar putea fi cauza lui, sau pur şi simplu, chiar nestresaţi fiind, antrenându-ne mintea în exerciţii de relaxare pentru a ne spori puterile PSI.
Cel mai simplu şi  eficient mod de a ne antrena mintea este RELAXAREA şi  VIZUALIZAREA. Ruperea de realitate şi problemele cotidiene măcar pentru momentul dedicat meditaţiei. Vom proceda astfel:
Ne asezăm comod într-un loc liniştit, în semi -întuneric, lăsăm vibraţiile armonioase la muzica de meditaţie (neapărat foarte lenta), aprindem o lumânare, sau setăm lampa pe o lumina difuza, aprindem tămâie sau un beţişor parfumat, închidem ochii şi  ne imaginăm un ecran mental alb, sau îi ţinem uşor întredeschişi, dar privim dincolo de realitate. Apoi apăsăm magicul buton mental şi  începem să rulam filmul propriu. Suntem scenarişti şi regizori, actori şi spectatori. Şi  asta timp de 30-60 min. Putem alege între:
- RELAXARE pur şi  simplu: ne imaginăm că suntem într-un loc frumos, preferabil în natura, suntem fericiţi, facem ceva ce ne este pe plac, suntem liberi şi fără  griji, veseli şi  bucuroşi că trăim.
- MEDITATIE – ne fixăm atenţia asupra unui moment din viaţa  noastră şi încercăm să-i întelegem sensul privindu-l cât  mai detaşat, ca şi  cum ar fi un film din viaţa altcuiva. Dacă altcineva ar fi actorul principal ce am gândi, care e rostul întâmplării, lecţia, etc. Important este să fim detaşaţi şi obiectivi.
- CREAREA VIITORULUI – de data aceasta filmul trebuie să fie unul frumos, pe care am dori să-l trăim. Unul cu happy-end. Nu trebuie să ne pese dacă îl vom trăi  sau nu… Trebuie să  ştim că într-un fel sau altul, el ne va aduce beneficii în viaţa cotidiana.Această tehnică este una din cele mai eficiente – o imagine face cât o mie de cuvinte spun japonezii, iar Iisus ne spunea că atunci când dorim ceva să ne imaginam că îl avem deja…
Procedeul VIZUALIZĂRII determina încetarea dialogului interior şi fixarea atenţiei asupra imaginilor şi acţiunii imaginate. Iar acest simplu fapt ne sporeşte în timp puterile PSI.
Pare simplu, deşi nu este de la început asa.
INGREDIENTELE ABSOLUT NECESARE SUNT: răbdarea, voinţa, motivaţia, atenţia, imaginaţia, dorinţa, pacea, insistenţa, continuitatea meditaţiei, detaşarea, credinţa, serenitatea. Folosind toate acestea şi  urmând aceasta tehnică  în mod regulat timp de mai multe luni, (în funcţie de persoana) nu doar că ne putem redobândi sau menţine o stare de sănătate benefică, ci şi ne putem activa „gena PSI” responsabilă cu intuiţia si/sau clarviziunea, schimbându-ne schemele şi crescându-ne puterile psihice. Nu vom deveni cu totţ clarvăzători, dar cu siguranţă vom deveni mult mai intuitivi şi în consecinţă mai fericiţi.
Putem astfel să ne creem realitatea dorită, putem să ne apropiem de Dumnezeu, putem să funcţionăm la parametri cu care am fost înzestraţi, demult… demult de Creator.

Carla von Vlad
www.lumeaspirituala.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete