Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 16 septembrie 2010

Din nou,umiliti...

Inca o data,partidele din arcul guvernamental si-au aratat dispretul fata de pensionari,votand in favoarea proiectului de pensie ,inuman si injust, propus de Guvern.
Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru"(in sala erau 130 de deputati), 2 "împotrivă" şi 3 abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, care au parasit sala in momentul in care amendamentele adoptate in comisie au cazut la vot;după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite.
Elemente care au generat dispute in cadrul sedintei au fost urmatoarele:
-egalizarea varstei de pensionare la 65 de ani;
-stabilirea punctului de pensie la 39% din salariul mediu brut lunar in loc de 45%;
-integrarea in sistemul unitar de pensii si a structurilor cu statut special,a cadrelor militare în activitate, a poliţiştilor şi funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
-obligativitatea asigurarii obligatorii a persoanelor care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe sau din contracte ori convenţii;
-reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare a locuitorilor din Baia Mare,Zlatna si Copsa Mica din cauza poluarii excesive;
Legea sistemului unitar de pensii a trecut prin aprobare tacită de Senat, iar apoi ,azi noapte,de Camera Deputaţilor care este forul decizional.
După adoptare, actul normativ urmează să fie transmis preşedintelui spre promulgare.
Ce va urma dupa intrarea in vigoare a legii ,daca vom supravietui, vom vedea.Probabil ,in prima faza ,o contestare la Curtea Constitutionala,iar apoi o motiune de cenzura;insa niciunul dintre demersuri nu are vreo sansa de izbanda,fara presiunea pe care noi,pensionarii,trebuie sa o punem pe cei care ne reprezinta cu atata dispret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete