Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 11 decembrie 2012

Mega-Parlamentul României şi "Căsuţa" Poporului

Nu mi-am închipuit vreodată că se va ajunge ca la un moment dat Casa Poporului, construcţie grandioasă a Epocii de Aur, să nu asigure spaţiul necesar pentru aleşii neamului.
E incredibil cu câtă iresponsabilitate  şi neruşinare clasa politică românească tratează poporul, trimiţând   să "muncească" pentru ţarişoară noastră în Parlamentul  României 588 de parlamentari. 
Toţi se scuză şi arată cu degetul spre adversarul politic, chiar dacă mulţi dintre ei ştiau încă de anul trecut  care sunt consecinţele legii electorale actuale.
E ruşinos ca după ce poporul s-a pronunţat prin referendum pentru reducerea numărului de parlamentari, la 300, să vedem după alegerile din 9 decembrie 2012  în Legislativul României  un număr dublu de aleşi ai neamului.
Era logic că soţii, amante, secretare nu aveau loc într-un Parlament cu 300 de aleşi, aşa că înţeleg de ce parlamentarii de ieri nu s-au zbătut să schimbe legea electorală cu una constituţională şi rezonabilă, cu una adaptată posibilităţilor României şi spaţiului aferent din Casa Poporului.
Din păcate, vreo 87 de parlamentari, ce nu au rău de înălţime, vor fi obligaţi să stea la balcon, unii dintre ei chiar pe locul de unde s-a aruncat în semn de protest Sobaru. În schimb, cei de sus vor avea privilegiu  să vadă de la înălţime pe colegii ce vor  moţăi în scaunele scumpe  de parlamentar, visând la binele ţării.
Chiar dacă Ponta ne asigură de păstrarea anvelopei salariale pentru Parlament, aleşii neamului având salarii mai mici ca şi cei din mandatul precedent, din cauza majorării semnificative a numărului de parlamentari, nu cred că lucrurile vor rămâne precum a promis premierul. Singura lui salvare poate fi, în urma redistribuirii mandatelor, prezenţa în Parlament a doamnei Roberta  Anastase, ea putând corija, prin numărare, toate inadvertenţele, salvând astfel  imaginea forului legislativ.
În final, menţionez că Palatul Parlamentului (Casa Poporului) are o suprafață desfășurată de 330.000 m², înscriindu-se în "Cartea Recordurilor" la capitolul "Clădiri Administrative", pe locul 2 în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 m³ ai săi, pe locul 3 în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spațiale de la Cape Canaveral din Florida și după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Pentru comparație se poate menționa că această clădire depășește cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt, și de aceea unele surse o caracterizează ca pe o construcție „faraonică”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete