Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 23 iunie 2011

Un bețiv la cârciuma satului

Pentru declarațiile sale deloc măgulitoare la adresa abdicării fostului rege Mihai I, președintele Traian Băsescu a fost comparat joi de liderul PNL, Crin Antonescu cu Hitler în august 1944.  Fostul profesor de istorie a afirmat că șeful statului a vorbit "ca un bețiv la cârciuma satului", reluând declarația lui Hitler din 23 august 1944 când spunea că "Regele Mihai a trădat și a predat România puterii sovietice". Cu câteva ore înainte, Antonescu, printr-o scrisoare deschisă, îi prezentase scuze regelui Mihai pentru "agresiunea stupidă" a unui "apatrid moral". Și liderul PSD, Victor Ponta a acuzat "mitocănia" şi "iresponsabilitatea" arătate de Băsescu faţă de Regele Mihai şi faţă de istoria României.
 
"Declaraţia preşedintelui seamănă până la identitate cu declaraţiile lui Adolf Hitler din 25 august 1944. Atunci, Adolf Hitler a declarat la radioul Reich-ului "Regele Mihai a trădat România" şi "Regele Mihai a predat România puterii sovietice". Ca declaraţia aceasta a lui Adolf Hitler din 1944 să fie reluată de şeful statului român în 2011 este absolut inacceptabil", a afirmat Antonescu, cunoscut pentru simpatiile sale monarhiste.

Președintele PNL a mai apreciat ca “extraordinar de grav şi dureros şi ruşinos că Traian Băsescu este primul şef de stat al României dintre toţi, cu comunişti cu tot, care-şi permite să discute momente esenţiale din istoria României într-o astfel de manieră".

"Niciun şef al statului român, de la Alexandru Ioan Cuza şi până la Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, nu şi-au permis să discute ca la cârciumă despre istoria României. Deci nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă când eşti şeful statului să-ţi dai părerea tu asupra istoriei naţionale şi asupra simbolurilor naţionale", a spus Antonescu.

Cu câteva ore înainte, Antonescu, printr-o scrisoare deschisă, îi prezentase scuze regelui Mihai pentru "agresiunea stupidă" a unui "apatrid moral", cum îl denumise pe preşedintele Băsescu.   
"Acest om nu merită demnitatea, pentru că nu are absolut nicio calitate pentru a fi un reprezentant oficial al statului român. Nu are respect pentru nimeni şi pentru nimic. Lipsa de respect faţă de istoria României este inacceptabilă", a opinat, la rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, arătându-se  indignat" de "mitocănia" şi "iresponsabilitatea" șefului statului.  

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat miercuri seară de "trădare" pe Regele Mihai pentru abdicarea sa în 1947, catalogându-l drept "slugă la ruşi", spre deosebire de Ion Antonescu care, în mod nedrept, a rămas în istorie stigmatizat ca un criminal de război.

3 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Afirmatiile domnului Basescu despre Regele Mihai,m-au intristat foarte tare.Eu cred ca este o gafa de proportii, asa cum ne-a obisnuit el...
Ionel sa aiun sfarsit de saptamana frumos, asta iti doresc de la Vrancea.Fiti binecuvantati , intreaga familie,frumoasa!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
De mult timp,sunt dezamăgit de activitatea preşedintelui.
Băsescu nu are profilul unui şef de stat,ci mai degraba celui de şef de clan.
Vă mulţumesc pentru vizită şi urări!
Vă doresc să aveţi parte de o zi cât mai frumoasă!

Anonim spunea...

Acest matrafox ajuns accidental sef de stat va plati cu varf si indesat

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete