Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 6 iunie 2011

Radiografie politică


În ultima vreme,actuala Putere caută cu disperare sa legalizeze derapajele de la normalitate şi,implicit ,de la democraţie.
Statul de Drept a fost atât de bagatelizat,încât în ochii cetăţeanului de rând nu a existat niciodată,fiind o noţiune abstractă,tocmai bună să hrănească iluziile celor care se raportează la adevăratele valori.
Din păcate,politica româneasca abundă în nelegiuiri.
Parlamentul României ,în ansamblu,Curtea Constituţionala,DNA-ul ,dar şi alte structuri au pus bazele ruinării Statului de Drept.
Cu toate că opinia publică este la curent cu  malversaţiunile din politica românească,nu are ,în general,o atitudine combativă la adresa celor care recurg la aceste mijloace imorale,aşteptând anul 2012,an în care ,probabil,vor sancţiona,prin vot,abaterile repetate ale Puterii de la făgaşul normalitătii.
După opinia mea este o mare greşală să aşteptăm anul 2012.Este posibil ca pâna atunci,prin măsuri populiste,contrare eficientizării instituţiilor statului,PDL- ul şi aliaţii săi să izbuteasca să pună la punct maşinăria fraudării alegerilor.
În ultimul timp ,preocupările Puterii în acest sens  s-au intensificat.Modificările Legii electorale cu privire la alegerea primarilor şi a preşedinţilor Consiliilor Judeţene dintr-un singur tur de scrutin,votul prin corespondenţă  şi proiectul băsist de reviziure a Constituţiei  vor ajuta actuala putere să-şi consolideze poziţia în teritoriu ,constituind un capital serios pentru câştigarea alegerilor.
Deşi USL -ul beneficiază,momentan, conform sondajelor de majoritate,este posibil ca minunea să se producă şi actuala Putere să- şi continue opera nelegiuirilor şi după alegerile din 2012.

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Eu nu cred ca se mai pot manipula masele, dupa tot ce a insemnat Romania in ultimii 3 ani.
Oricum pentru mine politica = vorbe multe, fapte infime.
O zi buna sa ai Ionel!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
Aşa ar fi firesc ca după 3 ani de anormalitate,în care Puterea a făcut tot ceea ce a dorit,încălcând fără neruşinare principiile de drept şi normele constituţionale ,masele să nu se lase manipulate,însă eu am mari dubii în acest sens.Pentru o bicicletă chinezească sau pentru alte produse pentru campanie, vor fi mulţi români care îşi vor vinde votul.
Deşi sunt implicat politic,nu am o părere bună nici despre partidul din care fac parte.Istoria PNL , de peste 136 de ani ,ne obligă să avem verticalitate ,însă sunt şi la noi politicieni şi politicieni...
Va mulţumesc pentru vizită şicomentariu!
Vă doresc o seară plăcută!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete