Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Schilodirea României

Ne pierdem timpul, urmărind modul în care se derulează, la toate nivelele, viața politică românească. Pretutindeni, indiferent de declarațiile  politicienilor,  numitorul comun al preocupărilor acestora este interesul personal. 
Aleșii neamului, văzându-se cu sacii în căruță pentru câțiva ani, se gândesc, în primul rând, la bunăstarea lor. Unii dintre ei au și uitat ce au promis în campania electorală și deja umblă cu cioara vopsită, așa că  lehamitea față politică a majorității semenilor noștri  este complet  întemeiată.
Falsitatea a devenit o stare de spirit a societății românești. 
Minciuna  și  iresponsabilitatea  au schimonosit chipul României, îngropând definitiv adevăratele valori.  În timp ce reperele morale s-au diluat în oceanul de fărădelegi, se îngroașă  rândul al celor ce și-au pierdut speranța că viața lor poate fi mai bună.
Viitorul ne este amanetat de multitudinea greșelilor săvârșite de-a lungul timpului, situație generată  de  modul în care percepem și reacționăm  la derapajele de la normalitate.
Nu mi-am propus să acuz pe nimeni, însă atitudinea celor în care ne-am pus multe speranțe lasă mult de dorit. Se pare că mulți dintre ei nu au învățat nimic din greșelile guvernării anterioare, altminteri nu înțeleg de ce le  repetă.
Deși am apreciat radiografia situației țării, prezentată de premier în cadrul "Stării națiunii", întrezăresc lipsa soluțiilor  actualei guvernări.
 Măsurile fiscale aprobate ieri, evident, necesare pentru consolidarea bugetară, se vor răsfrânge, în final, asupra populației, companiile afectate de aceste măsuri, reechilibrându-și bugetele, așa precum ne-au obișnuit, pe baza consumatorilor.
Detest fără nicio reținere modul în care  guvernul caută cu asiduitate indexarea  impozitelor și taxelor locale! După ce majoritatea Consiliilor Locale s-au opus majorării acestora, constrânse de Executiv, vor reveni asupra hotărârilor adoptate în acest sens, împovărând încă o dată cetățeanul.
Având în vedere situația economică a țării și valoarea datoriei ce trebuie rambursată în acest an, consider că Executivul ar trebui să-și îndrepte atenția  spre combaterea evaziunii fiscale și de găsirea de soluții pentru pornirea economiei, altminteri, anul 2013 va fi un an al dezastrului, al austerității ajunse la cote inimaginabile!
E clar că și  aleșii neamului, obișnuiți cu traiul pe picior mare, vor suferi din pricina austerității, însă nu vor muri de foame și, călăuziți de maxima "după noi, potopul",  se vor  gândi doar la ei și la camarila lor, fiind convinși că anul ăsta nu vor avea nevoie de votul "prostimii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete