Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 15 noiembrie 2009

DUELUL

Ieri,14 noiembrie 2009, la Cluj-Napoca, a avut loc un duel al candidatilor la Presedentia Romaniei , o confruntare intre D-l Crin Antonescu si presedintele in exercitiu,Traian Basescu.
Desi initiativa unei asemenea intalniri apartine unui al treilea candidat,d-lui Mircea Geoana,acesta a refuzat sa participle la confruntare, acesta preferand sa colinde pe taramuri dobrogene, dovedind inca o data, daca mai era necesar ,ca tovarasul Iliescu a stiut de ce l-a etichetat intr-un mod atat de persiflant- “Prostanacul”.Sunt convins ca de ieri aceasta eticheta a capatat nuante si mai dragute,poate de genul celor aflate in registrul :”S-a desteptat iepurasul si-a ales calea imasului”.
Confruntarea a avut loc in holul unui hotel din Cluj- Napoca , intr-o maniera ad-hoc ,cu multe improvizatii, incepand de la locatia evenimentului, ora inceperii, dar mai cu seama in privinta moderatorului ales .
Cu o seara in urma ,Crin Antonescu l-a surprins pe actualul presedinte ,acceptand invitatia pe loc si fara ezitare.
Presedintele a incercat sa-I creeze un disconfort lui Crin Antonescu , oferindu-i
datele cu privire la acest duel doar cu cateva ore inainte de confruntare.Cu toate aceste inconveniente, candidatul liberal a demonstrat o mare putere de lupta ,claritate in idei ,spontaneitate,dar mai ales faptul ca el detine cu-adevarat un al saselea simt ,o forta incomensurabila :cea a bunului-simt.
La ora 16.00 “partida “ a inceput cu o tatonare reciproca a adversarului,cei doi competitori studiindu-se cu atentie:Crin, cu ochii limpezi ,luminosi, invapaiati de sperantele romanilor de bun-simt, avea in fata privirea ce se dorea dezarmanta a unei fiare incoltite de pericole,ce avea deasupra capului sabia lui Damocles ce-l putea trimite definitiv pe mare in conditiile in care Flota Romaniei naufragiase odinioara in oceanul de conturi despre care seful statului nu avea “nicio cunostinta de cauza".
Dupa clipele de studiere mutuala ,timp in care ambii protagonisti s-au purtat “cu manusi” ,a debutat duelul propriu-zis.
Primele intrebari au nascut si primele controverse:Domenii ca educatia,economia si agricultura,transformandu-l pe Crin atat intr-un procuror al Romaniei cat si in postura de avocat al romanilor cinstiti ,rostind acuze incendiare cu o subtilitate desavarsita si aparandu-i cu pledoarii pe toti acei care si-au pierdut speranta in reasezarea in matca normalitatii.
Pe parcurs, lupta s-a adancit :fiecare idée beneficiind , intempestiv, in antiteza ,de un comentariu acid ,uneori “stropit”cu ironie .La acest capitol a excelat tot Crin, timpul de reactie al sau fiind deosebit de scurt ;raspunsurile sale bucurandu-se de continut ales ,dar mai ales de forma din care se degaja refinament si cultura autorului. Adversarul sau, Traian Basescu ,si-a dat arama pe fata ,recurgand la arsenalul sau asezat pe brutalitate ,mojicie ,tupeu, injurii, supozitii defaimatoare, egocentrism,dar mai ales pe un compotament inuman ,lovind in intimitatea unui om, deschizand adanc rani care nu i se vor cicatriza niciodata,amintiri despre cea care a fost sotia lui Crin.
Pe tot parcursul duelului,Crin s-a comportat ca un adevarat cavaler, luptand pentru recastigarea onoarei romanilor ,opunandu-se cu toata puterea bagatelizarilor facute de presedinte la oricare dintre reactiile caustice proferate de liberal.
Intrebarile lui Crin , spre final, l-au determinat pe Basescu sa capituleze ;intrebarea subtila despre flota ,infuriindu-l peste masura pe presedinte.(Subliniez ca daca acesta nu ar fi avut nicio legatura cu acest fapt ,alta era atitudinea fireasca la aceasta stratagema a lui Crin.)
Intrebarile despre ultima carte citita si despre ultimul film vizionat de candidati l-a pus in dificultate tot pe Basescu :acesta amintindu-si vag de o carte pe care o citise in urma cu cinci ani “Levantul”de Mircea Cartarescu .Filmul “Parfum de femeie”,cu Al Pacino,film preferat de Crin ,i-a oferit liberalului sa vorbeasca de rolul femeii in societate si mai ales de situatiile in care unii barbati de frunte ai tarii le denigreaza ,etichetandu-le :pasarici,tiganci imputite etc.Cu aceasta ocazie Crin i-a oferit o lectie de moralitate,aparand onoarea femeii din Romania,militand pentru egalitatea de sanse ale acestora.
Se pot spune si scrie multe despre aceasta confruntare, desi un duel intre doua persoane s-a vorbit destul de des si depreciativ de a treia:Geoana.Desi s-au atacat mult,cei doi competitori au lasat loc si de buna-ziua:Crin, din decenta; iar Basescu ,cu gandul la potentialul sprijin din partea votantilor lui Crin,in turul doi.
Totusi ,zarurile nu au fost aruncate !E posibil ca acestui duel sa-i urmeze altul;cu alte victime. Mai-mult ,sondajele pot fi contrazise doar de votul din 22noiembrie .
Este momentul ca nehotaratii sa iasa din indiferenta !In sfarsit,nu trebuie sa voteze negativ,avand in Crin Antonescu un altfel de candidat la presedentia Romaniei ,un om cu bun-simt si frica de Dumnezeu.
Romanii merita un cadou frumos de Mos Niculaie :pe Crin Antonescu -presedinte!
Dragi romani,nu ezitati sa mergeti la vot! Nu ezitati sa-l votati pe Crin Antonescu
!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete