Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 21 februarie 2010

PSD-ul intre schimbare si conservatorism



Ziua de 20 februarie 2010 ,la Congresul Exceptional al Partidului Social Democrat ,tanarul politician Victor Ponta ,la numai 38 de ani ,sprijinit de “greii”partidului, Nastase si Iliescu ,a repurtat o victorie clara in fata principalului sau contracandidat ,Mircea Geoana ,cu un scor de 856 la 771.

La acest Congres maraton,”micutul Titulescu”,porecla oferita in urma cu 10 ani lui Victor Ponta ,datorita asemanarii cu Presedintele “Ligii Natiunilor”,Nicolae Titulescu; sub “umbrela “protectoare a mentorului sau, si cu concursul “marelui strateg” Rebengiuc ,a reusit sa se impuna ,pecetluind o schimbare “doar de fatada” in fruntea PSD,din cauza faptului ca in spatele lui s-au aflat “conservatorii”Iliescu ,Nastase si Mitrea .

Congresul a debutat intr-o nota grobiana.

Scandalurile,tradarile ,manipularile , magia au fost ingredientele primelor ore,incat ,probabil cel mai enigmatic personaj,unul dintre cei noua candidati la functia de presedinte,o persoana respectabila,domnul Cristian Diaconescu,a calificat cele intamplate ca fiind un adevarat circ,fapt pentru care le-a cerut sa se opreasca in a se mai face de ras,fiindu-i rusine de rusinea lor.

Incet,dar sigur,”mastile” au fost lasate deoparte si in conformitate cu scenariul,a inceput show-ul “de Voluntari”:Pandele-Vanghelie.

“Batranelul de 80 de ani” ,emblema a partidului,parintele “sinergiei faptelor”,tovarasul Ion Iliescu,a facut ordine.Cuvintele sale au fost auzite si ascultate,oferind Congresului posibilitatea de a se desfasura in conditii putin mai civilizate.Atacand pe cei care incearca “manelizarea”partidului,posesorul brandului Iliescu,a refuzat orice functie in executiv ,considerand propunerea lui pentru o perioada de cateva luni,in fruntea partidului,ca fiind nefezabila.Tot acum,si-a luat revansa in fata lui Geoana,amintind ca in 2005,multi dintre cei care azi il elogiaza au fost in tabara adversa,sacrificandu-l de dragul reformarii partidului.

Cei 1703 delegati la Congres,dar si “privitorii” au avut ocazia sa vada un adevarat circ,un PSD nedisciplinat,dezorganizat,o formatiune muribunda,aflata in “clocot”.

Dupa interventiile lui Iliescu,si “bisericuta”,ce trebuia sa dea un semnal clar participantilor,avand ca elemente constructive pe Iliescu,Nastase,Ponta si Diaconescu,lupta s-a mutat in culise,acolo unde “papusarii partidului “,Rebengiuc si Vanghelie ,au incercat sa faca jocul candidatului preferat;Nu a trecut mult timp si rezultatele”consultarilor”din culise au dat primele roade:Mazare si Mitrea s-au retras din cursa si i-au acordat sprijinul lui Ponta.

Discursul lui Geoana a fost deosebit de defensiv,facand parca si el jocul lui Ponta.Multi dintre cei care l-au asigurat de sprijinul lor,asemenea lui Dragnea,in prima instanta, l-au parasit,dand dovada de lipsa de caracter.

Cu 10 minute inainte de a incepe votarea,s-a consumat faza zilei:Cristian Diaconescu a trecut in “tabara”lui Geoana, refuzand sa continue in cursa electorala.Momentul a suscitat mult interes,presupunerile s-au inmultit ca si ciupercile dupa ploaie,insa baza acestei decizii,care poate “ingropa”un politician de calibru lui Diaconescu, a fost santajul .

Votarea s-a incheiat la finele zilei,iar pe parcursul numararii voturilor bucuria si dezamagirea s-a mutat dintr-o tabara in cealalta.

La ora trei,situatia s-a clarificat:Ponta a obtinut o victorie nescontata in urma cu cateva ceasuri.

Pe parcursul confruntarilor,ideea de politica a fost dusa in derizoriu.Ceea ce au mai corectat imaginea sifonata a acestui Congres au fost interventiile ideologului Iliescu,dar mai ales prestatia ofensiva si exemplara a “micului Titulescu”.

Discursul lui Ponta a adus clarificari.El a cerut un vot pentru viitor,nu pentru trecut,incercand sa incline balanta spre schimbare,in pofida conservatorismului specific stangii politice romanesti.Proiectul lui, “Romania-corecta”, a adus clarificari suplimentare.Setul celor “22 de masuri” si Decalogul pe care l-a primit de la un sociolog apolitic,deocamdata ascuns sub mantia anonimatului,a scos la lumina un tanar ce viseaza frumos,lasand sa se intrevada un lider radical,hotarat sa se“ia la tranta” atat cu PDL-ul,cat si cu partidul meu de suflet,PNL-ul.El si-a propus sa restructureze si sa modernizeze partidul,sa rasplateasca caracterul in politica ,sa aduca seriozitate si stabilitate in partid si sa contribuie la inchiderea ranilor tarii,rani care s-au infectat si din cauza prestatiei deplorabile a partidului din care face parte.

Ca orice roman de buna credinta,salut izbanda unui tanar in viata politica si sper ca victoria lui sa fie si in favoarea Romaniei !

In final,nadajduiesc ca peste doua saptamani,cand PNL-ul are Congres Extraordinar,atmosfera tumultoasa de ieri,pigmentata cu lipsa bunului simt , sa nu fie reiterata si sa avem si noi parte de circ !

4 comentarii:

Rascumparati Vremea spunea...

nu stiu ce am facut dar nu mai gasesc comentul de la dvs...graba asta

Ionel Mesaroş spunea...

Va multumesc pentru vizita!
Va doresc o zi frumoasa!

Cristian spunea...

Politicianul tot politician rămâne.Interesul poartă fesul.Exista puţini politicieni care se gândesc cu adevărat la popor.Ponta este tânăr, însă nu este mai breaz decât Geoană.Frumos blogul tău.O zi bună!:)

Ionel Mesaroş spunea...

Iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri!
Iti doresc o zi frumoasa!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete