În viața fiecărui popor, la fel ca ți în cea a oamenilor, există momente de răscruce.
În 1989, în Timișoara, în București, în Sibiu și în alte localități din țară, românii s-au jertfit pentru libertate și democrație.
Acum, la aproape 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, suntem într-un mare impas, pe cale să pierdem valorile cucerite cu prețul sângelui martirilor neamului.
Setea de putere a întunecat mințile. În spatele minciunilor propagandistice se află adevărate hiene, capabile să facă orice pentru setea de mărire.
În ultima vreme, asistăm la un adevărat asediu asupra valorilor democrației, marcând începutul sfârșitului acesteia, dacă nu ne vom trezi înainte de a aluneca de pe buza prăpastiei.
Sub masca lozincii “Dreptate până la capăt” se află interese meschine, ce pot pune în pericol statul de drept.
Avocatul Poporului, desemnat politic, a devenit Avocatul Puterii, negăsind niciun argument care să-l determine să conteste OUG 55, ordonața ce a reglementat traseismul politic, permițând pentru 45 de zile migrația legală a aleșilor locali, fără ca aceștia să-și piardă mandatul, conducând, astfel, la o situație imorală și absurdă, la situația ca un partid inexistent de drept, PLR, să aibă parlamentari, președinți de consilii județene, primari, consilieri locali și județeni.
De asemenea, sub același slogan ce invocă dreptatea, Guvernul a adoptat, în prag de alegeri, amnistia fiscală, fără a lua în calcul sancționarea celor ce au greșit, trecând responsabilitatea funcționarilor vinovați în plan secund. Totodată, parlamentarii puterii au încercat să promoveze o lege cu privire la grațierea colectivă, pentru ca apoi să refuze punerea acesteia pe ordinea de zi, pentru a fi respinsă, situație ce contravine sloganului promovat de USL, “Dreptate până la capăt”.
În opinia mea, premierul Victor Ponta, candidat la cea mai înaltă funcție din stat, trebuia să se autosuspende pe perioada campaniei electorale, pentru a oferi egalitate de șanse tuturor candidaților. Domnia sa nu a făcut acest gest și s-a folosit de toate mijloacele și atuu-rile pe care le are în calitate de șef al Executivului, inclusiv de o relație privilegiată cu BOR, care s-a revanșat la nivelul Mitropoliei Clujului printr-o circulară ce recomandă enoriașilor să aleagă un președinte ortodox. Nu cred că Victor Ponta are calitățile care l-ar recomanda să ajungă președinte. Pe lângă faptul că a plagiat, este inconsecvent în decizii politice. De exemplu, s-a manifestat cu vehemență împotriva exploatării gazelor de șist, iar apoi a devenit partizanul exploatării. A promis un million de locuri de munca, iar rezultatul îl vedem ilustrat prin nivelul șomajului. Despre demagogia acestuia, nu mai are niciun sens să ofer vreun exemplu. E clar pentru toți cei care nu sunt intoxicați politic cine este Victor Ponta, un adevărat pericol pentru democrație. În acest sens, fac următoarele precizări: dânsul declară că este un apărător al justiției, însă face jocul penalilor în Parlament, nefiind de acord cu încuviințarea urmăririi penale și cu ridicarea imunității parlamentare pentru apropiații săi. Exemplul cel mai recent e situația parlamentarilor din Dosarul Microsoft. Fiind și prim-ministru și candidat, măsurile luate în ultima vreme au avut integral conotații electorale, fără să ia în calcul împovărarea bugetului de stat pentru 2015. Victor Ponta s-a declarat împotriva discriminării, însă faptele îl contrazic, inclusiv în ceea ce îi privește pe copii, unii au alocație normală, iar alții dublă. Să nu uităm la acest capitol de discriminările de natură etnică și religioasă, cele folosite în campania electorală, vizându-l direct pe principalul său contracandidat, Iohannis. De asemenea, Victor Ponta, deși e absolvent al Facultății de Drept, prin organizarea defectuoasă a procesului de vot, în special, în diasporă, a contribuit la încălcarea unui drept constituțional, la împiedicarea exercitării dreptului de vot. Sunt multe argumente pentru care Victor Viorel Ponta nu trebuie să ajungă președintele României.
Pe 16 noiembrie 2014,românii trebuie să aleagă între începutul sfârșitului democrației, prin alegerea lui Victor Ponta, și o Românie normală, o Românie a lucrului bine făcut, Klaus Iohannis!
Nu uitați! Votul vă aparține. Nu dați curs recomandărilor făcute de aliații lui Ponta: Meleșcanu (viitor consilier prezidențial pe probleme de Securitate Națională), C.T. Tăriceanu (posibil premier și în această calitate poate implementa proiectul guvernamental-Prima nevastă), Vadim Tudor (cel care i-a dedicat recent premierului o odă de neuitat „Mr. Pârț și curva popii”), Diaconescu (exploratorul Elodiei)! Dragi români, votul este puterea voastră! Înainte de a vota, reflectați la viitorul țării! Pe 16 noiembrie, nu trebuie să fie începutul sfârșitului democrației!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu