Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 31 august 2024

Ziua Limbii Române


 Ziua Limbii Române, o sărbătoare instituită în 2013 pentru a recunoaște și a onora importanța limbii noastre materne, care reprezintă fundamentul identității naționale și culturale. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, este esențial să ne amintim de valoarea limbii române, așa cum au făcut-o marile noastre personalități de-a lungul timpului.

Mihai Eminescu, poetul nostru național, a modelat limba română prin versurile sale nemuritoare, făcând-o să strălucească la nivel de artă. Ion Creangă, cu poveștile sale pline de farmec, ne-a arătat bogăția și autenticitatea limbajului popular, în timp ce Ion Luca Caragiale a transformat limba în unealtă de satiră și reflecție asupra societății.
Titu Maiorescu, prin activitatea sa în cadrul Junimii, a militat pentru curățirea și modernizarea limbii române, pregătind-o pentru provocările literare ale viitorului. Lucian Blaga a adus limbii române o profunzime filosofică și poetică, consolidându-i statutul în cultura europeană.
Astăzi, mai mult ca oricând, avem datoria de a proteja și de a promova limba română, un pilon esențial al identității noastre naționale. Să fim mândri de moștenirea noastră culturală și să continuăm să cultivăm și să îmbogățim limba română, pentru ca ea să rămână puternică și relevantă în fața oricărei provocări.

joi, 15 august 2024

SÂNTĂMĂRIE MARE...



Binecuvântați să fiți cei care purtați numele Sf. Marii!

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare ortodoxă și catolică celebrată pe 15 august, în care se comemorează trecerea Fecioarei Maria din această lume.
"Se spune că între 15 august și 8 septembrie oamenii nu îmbătrânesc, totul este cald și calm, că lucrurile se așează si oamenii au numai gânduri bune și își caută un făgaș nou.
Se spune că între 15 august și 8 septembrie, vremurile nu știu încotro să o apuce, spre vară sau spre toamnă, că frunzele îngălbenesc, dar nu cad, că păsările vor să plece, dar încă nu știu dacă spre nord sau spre sud.
Se mai spune că râurile nu mai curg si că marea nu are valuri, pentru că timpul stă pe loc și așteaptă.
Să folosim cu înțelepciune acest răgaz pentru a vindeca mintea de gânduri negre și pentru a ne trăi sufletul cât mai aproape de Dumnezeu!" ~Vanda Florea

Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim!

SURSA: PAULA HRISCU

duminică, 11 august 2024

Bilanțul României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024


Jocurile Olimpice de vară 2024 se încheie astăzi. România se află pe locul 23 în clasamentul pe medalii, cu un total de nouă distincții: 3 medalii de aur, 4 medalii de argint și 2 medalii de bronz.
🥇
Aurul olimpic a fost câștigat de: înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
🥈
Argintul olimpic a fost câștigat de: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.
🥉
Bronzul olimpic a fost câștigat de David Popovici la proba de 100 m liber și de Ana Bărbosu la gimnastică.
Felicitări pentru toți românii care ne-au reprezentat cu mândrie, curaj și demnitate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Balada vieții trecătoare

 


de Rabindranath Tagore


Un lung tren ne pare viața.
Ne trezim în el mergând,
Fără să ne dăm noi seama,
Unde ne-am suit și când.
Fericirile sunt halte,
Unde stăm câte-un minut,
Până bine ne dăm seama,
Sună, pleacă, a trecut.
Iar durerile sunt stații!
Lungi, de nu se mai sfârșesc
Și în ciuda noastră parcă,
Tot mai multe se ivesc.
Arzători de nerăbdare,
Înainte tot privim,
Să ajungem mai degrabă
La vreo țintă ce-o dorim.
Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe și dureri,
Noi trăim hrăniți de visuri
Și-nsetați după plăceri!
Mulți copii voioși se urcă.
Câți în drum n-am întâlnit,
Iar câte-un bătrân coboară,
Trist și frânt, sau istovit.
Vine-odată însă vremea,
Să ne coborâm și noi.
Ce n-am da atunci o clipă,
Să ne-ntoarcem înapoi?
Dar pe când, privind în urmă,
Plângem timpul ce-a trecut,
Sună goarna veșniciei:
Am trăit și n-am știut.

vineri, 9 august 2024

9 AUGUST- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IUBITORILOR DE CARTE...

 


"Cartea bună e ca o conversaţie cu un om deştept."~ Lev Tolstoi

"Lectura ne oferă destinații unde putem merge chiar dacă trebuie să rămânem acolo unde suntem."~Mason Cooley
"Cărţile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău."~Carlos Ruiz Zafón
"Ceea ce mă impresionează cu adevărat este o carte care, după ce ai terminat-o de citit, te face să-ţi doreşti ca autorul ei să fi fost un minunat prieten de-al tău, pe care să-l fi putut suna oricând îţi doreai."~ J.D. Salinger

Diviziunea muncii în rai


de Alexandru Misiuga

Eva, goală-n jos de brâu,
Spală rufele la râu;
Iar Adam - pornit pe rele -
Şoptea-n gând: - Ce pui de... lele!

marți, 6 august 2024

6 August - Schimbarea la față

 


"De azi, omule, nu te vei mai culca afară și nici nu vei mai dormi pe pământ. Căci pe sub el se vor ascunde lighioane, iar frigul nopții va avea lung tăiș. De azi, iarba va îmbătrâni pe câmpuri și va bate prima pală de galben în frunze. De la mesteceni și fân va veni primul semn de toamnă.

De azi, amintește-ți, omule, că ești trecător și privește cum înainte de a trece vremea ta, trece vremea tuturor lucrurilor pe care le atingi. Poamele se coc, semințele se scutură, florile se ofilesc și se duc spre pământ.
Dar tu nu-ți încărca azi sufletul cu tristețe, nici nu îl certa, căci așa îți va sta până va da din nou colțul ierbii.
Ci ridică ochii tăi spre slăvi și însoțește-te azi cu oameni care înțeleg înaltul. Și schimbă-te. Și, dacă ai fost rău, fă-te bun. Și dacă ai făcut rău, fă bine. Și dacă ai urât, iartă. Și dacă ai greșit, îndreaptă. Înțelepțește-te, căci vine toamna."

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete