Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 21 februarie 2021

Pensia militară de stat

 


Ce îi îndreptățeste pe militarii români să primească pensie militară de stat, așa cum primesc și militarii statelor membre NATO:

- sunt singura categorie socio-profesională ale căror activități sunt similare muncii forțate;

- sunt singura categorie socio-profesională care este platită la zi de muncă și nu la oră;

- sunt singura categorie socio-profesională care depune jurământ față de țară că o va apăra chiar cu prețul vieții.

- sunt printre puținele categorii socio-profesionale care au drepturi anulate și/sau reduse;

- sunt printre putinele categorii socio-profesionale care actionează după standarde europene, respectiv standarde NATO, și participă la misiuni externe la fel ca orice militar al oricărui stat membru al organizației;

- sunt printre puținele categorii socio-profesionale care au regulamente severe și restrictive ale activității lor și un risc ridicat în exercitarea profesiei (în Codul Penal există un capitol special destinat militarilor);

- sunt printre puținele categorii socio-profesionale care au legi și regulamente care să le reglementeze și viața.


Surprize majore si din partea Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor! Prin noul proiect de lege initiat, membrii comisiei demonstreaza un respect deosebit fata de armata, si o responsabilitate de exceptie fata de apararea nationala Romaniei!
🎯 Comisia de Apărare din Senat, a introdus pe ordinea de zi. un proiect de lege, care va aduce o serie de corectii legislatiei privind pensionarea si alte drepturi financiare, acordate personalului militar! Dar si anumite obligatii. Cele mai importante prevederi:
a) 🙂 1000 lei lunar in plus la pensie, fiecarui cadru militar si SGP, pentru fiecate garnizoana schimbata la ordin. Prevederea apartine insusi presedintelui comisiei, dl. C-tin Sovaiala de la grupul PNL, care a stabilit pe buna dreptate, ca militarii sunt singurii cetateni care pot fi mutati oricand dintr-o localitate in alta, impotriva vointei lor. "- Asta este deportare domnilor si domiciliu fortat, militarii trebuie recompensati cu ceva pentru aceasta imensa inechitate in raport cu ceilalti cetateni.", a mai adaugat presedintele comisiei.
b) 🙂 Cadrele militare care au urmat si licee militare, 25% in plus la solda, respectiv la pensie. Cei 4 ani se considera vechime in alte conditii in serviciul militar, respectiv la pensie. Propunerea apartine domnului deputat USR Falcoi - militar in rezerva (fost pilot de supersonice). " - Corectam astfel una dintre ele mai mari inechitati din sistemul militar. Cei cu licee militare, nu au la acest moment nici un avantaj fata de ceilalti militari care au batut-o in cap la la licee civile forestiere, de muzica si altele. Va dati seama, cei cu licee militare au regim de cazarma timp de 4 ani, in timp ce ceilalti cu licee civile, o zguiduie prin cluburi, baruri, la curve si la Vama Veche. Iar la salarii si la pensii, si unii si altii au acelasi regim. Mai e o faza. Cei din licee militare nu au dreptul sa dea examen la orice academie sau scoala militara, ci au o optiune limitata, respectiv, primesc repartitie sa dea exament, in functie de media de absolvire. Asta inseamna ca trebuie sa traga la toate materiile de liceu, pt. a avea medii superioare. Pe cand cei din licee civile, o bat in cap 4 ani, invata fix la 2-3 materii la care urmeaza sa dea examen, iar la restul materiilor au 5 pe linie, stiti doar ca si c5 ala, e la misto. Si asa s-a ajuns ca un absolvent de liceu militar cu 9,50 sa nu poata sustine examene la Academia Fortelor Aeriene - de exemplu, intrucat ultima medie admisa de acel liceu militar pt. a sustine examen la AFA este de 9,80. In schimb, poate sustine examen la AFA un absolvent de liceu civil care a terminat liceul cu media 7 sau cu 6.50".
c) 🙂 Dublarea soldei pt. cadrele militare si SGP care isi desfasoara serviciul in localitatile unde populatia de etnie română este minoritara (jud. Harghita, Covasna, partial jud. Mures si jud. Bihor), precum si acordarea unui spor la pensie cadrelor militare si SGP, de 10% pt. fiecare in care au activat in zonele in care etnicii români sunt minoritari. Cadrele militare si SGP, care dupa trecerea in rezerva opteaza sa se stabileasca in localitatile cu populatie unde etnicii romani sunt minoritari, beneficiaza in plus dupa iesirea la pensie, de inca o indemnizatie lunara echivalenta cu cuantumul pensiei de serviciu. Propunerea apartine domnului deputat Fifor - din PSD, care iata ce a declarat; " - Domnilor, haideti sa nu ne ..ăcam pe noi! Noi o frecam la rece prin Craiova, Bucuresti, Iasi sau Constanta! Dar daca ar fi sa fim mutati cu serviciul si familiile prin Harghita si Covasna, sa ne mai fie amenintate permanent si vietile, asa cum patesc militarii si familiile lor din secuime, multi dintre noi s-ar sinucide, din depresie. Nu uitati ca revolutia in Tinutul Secuiesc, a inceput cu 6 cadre militare carora revolutionarii le-au taiat gatul. Si s-a terminat abia prin martie 1990, dupa injunghierea comandantului garnizoanei din Tg. Mures. Cinstit acum, este mare diferenta sa ai copiii la gradinita in Caracal, fata de o gradinita din Miercurea Ciuc, unde copiii de romani sunt marginalizati, batuti si terorizati pe motiv ca sunt români. Sau sa nu iti angajeze nimeni nevasta in Covasna, pe motiv ca este nevasta de militar roman! Asa ca ii recompensam pe militarii aflati in situatia mentionata, pt. ca nu noi, ci ei mai tin acele zone alipite la Romania!"
d) 🤗 Acordarea statutului de veteran cu drepturi similare veteranilor din TO, militarilor din unitatile care au intrat in dispozitiv de lupta - la invadarea Cehoslovaciei de catre URSS in anul 1968, militarilor care au actionat pentru stabilitatea Romaniei - in zonele cu tulburari etnice in anii 1989-1990, precum si militarilor din unitatile care au intrat in dispozitiv de lupta - pe timpul razboiului din fosta Iugoslavie. Propunerea apartine dl. general Chelaru - din partea AUR si dl. deputat Kulcsár Terza JózsefGyörgy - din partea UDMR. Iata ce a declarat generalul Chelaru. "- Domnilor, multi nu cunoasteti. In 1990 a fost o rebeliune de proportii in numitul Tinut Secuiesc. Poate unii ati vazut la TV, cate ceva despre evenimentele de la Tg. Mures, cu Cofariu, bataile de strada si altele. Evenimente au fost peste tot in zona, dar au dat numai de la Tg. Mures, intrucat nu erau atatea televiziuni ca acum, sa lea dea publicitatii. Toata populatia de etnie maghiara s-a rasculat atunci, contra populatiei minoritare romanesti. Atmosfera era ca in Ghaza. Politia si jandarmii nu au avut nicio sansa in fata revoltei generalizate a 2 milioane de locuitori. Si care daca nu era armata, acea zona ar fi avut deja 31 ani de independenta. Eu am organizat totul, am actionat cu intreaga cercetare a armatei romane si cu unitatile militare din zona. Ce proceduri? Bataie ca in codru! Am anihilat sutele de cuiburi de revolta cu organizare paramilitara, sat cu sat, cartier cu cartier, gașcă cu gașcă. Un an de zile au stat trupele in alerta in acea zona. Am adus intariri de blindate, trupe de parasutism si alte mijloace, dar numai pentru intimidare, intrucat nu aveam voie sa le folosim. Asa ca militarii nostri au luptat in focare create de etnicii maghiari, cu mainile goale, cu paftaua, cu lopata mica. Si asta zi de zi si ceas de ceas, timp de 1 an. Fara remuneratii in plus, diurne in euro si altele. Am avut si militari raniti in confruntari. Iar militarii din secuime, sa nu merite si ei domnilor, statutul de veteran, dupa ce ca au mentinut cu succes in cadrul Romaniei, un teritoriu care putin a lipsit sa nu isi declare independenta? Cu ce este mai veteran militarul care a patrulat 6 luni in Afganistan cu o pusca in spate, fata de militarul care a facut acelasi lucru cu manile goale in zona secuiasca?" "- a adaugat generalul Chelaru, care si-a manifestat si surprinderea ca el si militarii care au actionat atunci pt. mentinerea integritatii teritoriale a Romaniei, nu au fost inca cercetati si penal.
Cat priveste actiunile de recompensare a militarilor care au intrat in dispozitiv de lupta la invadarea Cehoslovaciei, propunerea de acordarea a titlului de veteran a venit fix de la CSAT, via presedintia Romaniei. " - Corectam o eroare a trecutului. Daca nu erau acei militari care au actionat cu fermitate in 1968, azi eram cu tot cu Bucuresti, parte a RSS Moldovenesti, probabil a lipita regiuni autonome gagauze" - a adaugat presedintele Romaniei!
Legat de acordarea statului de veteran, militarilor care au intrat in dispozitiv de lupta la sfartecarea Iugoslaviei de catre NATO! Propunerea a venit chiar din partea Ambasadei SUA, care a declarat ca desi militarii romani nu au bombardat efectiv Serbia, punerea spatiului aerian la dispozitie de catre Romania, a insemnat un ajutor la fel de insemnat ca ajutorul acordat de Romania in Irak si in Afganistan, pt. jefuirea resurselor celor 2 state, de catre trupele SUA. Asa ca se acorda statutul de veteran si militarilor implicati in distrugerea Iugoslaviei!
e) 🤗 Vizita medicala anuala - mai exact un set de investigatii care suplimenteaza pe cele uzuale din pachetul destinat medicinei de familie, pentru toate cadrele, SGP si pentru soldatii/gradatii cu statut de militar in termen, aflati in rezerva (pentru cei care au obligatia de mobilizare in caz de razboi: cadre - pana la varsta de 63 ani, soldati si gradati pana la varsta de 55 ani). Propunerea a venit din partea M.Ap.N. , prin prisma Gl. Rosu de la Relatia cu Parlamentul. Iata ce a declarat generalul:" - Domnilor deputati, dupa cum cunoasteti cadrele militare si SGP pensionati, nu ajung direct moaste, ci intra prima data in rezerva armatei. Adica, daca incepe razboiul, respectivii sunt scosi din pensie si trimisi pe front Faza este ca dupa ce se pensioneaza, nici pulea nu mai stie daca cei in rezerva, mai indeplinesc criteriile medicale ca cei in cauza sa poata fi mobilizati. Si ne trezim ca incepe la noapte razboiul, noi mobilizam armata pe hartie, si ne trezim cu cadre militare si SGP la razboi, care fie ca au vreun picior amputat, fie au Alzheimer sau coloana in suruburi. De aceea, Directia pentru Relatia cu Parlamentul unde eu am cel mai mare grad militar, am propus cele mentionate! Va multumesc!"
f) 🤗 Convocarea cadrelor militare, a soldatilor si a gradatilor in rezerva, cu scop de mentionare si perfectionare a deprinderilor, pe durata a 2 saptamani, anual. Incepand din anul al 3-lea de la data trecerii in rezerva. Perioadele anuala de convocare pot fi cumulate, dar fara a depasi 6 saptamani la un interval de 3 ani. Pe perioada convocarii, militarii mentionati beneficiaza de solda, care se cumuleaza cu veniturile obtinute in mod curent (pensie sau salarii). Propunerea a venit tot din partea M.Ap.N., Directia Mobilizare, care a subliniat fapt ca degeaba avem pe hartie subofiter la mobilizare incadrat mecanic conductor TAB, intrucat daca unitatea de incadrarea este incadrata cu Piranha V, subofiterul in cauza nici nu stie pe unde sa se urce in masina blindata, daramite sa mai actioneze si sistemul de detectie termica a tintelor inamice.
g) 🤗 Soldatii si gradatii cu statut de militari in termen, trecuti in rezerva, beneficiaza până la împlinirea vârstei de 55 ani (vârsta maximă până la care pot fi menținuti in rezerva), lunar, de 25% din solda aferenta ultimei functii detinute, actualizata la nivelul soldei soldatilor si gradatilor profesionisti. Dupa scoaterea din evidentele armatei (după vârsta de 55 ani), soldatii si gradatii care au avut statut de militari in termen, beneficiaza de o indemnizatie in cuantum de 25% din pensia aferenta ultimei functii detinute, actualizata la nivelul soldei soldatilor si gradatilor profesionisti. Propunerea a venit in mod surprinzator, din partea guvernului, la cererea expresa a premierului Cîțu. Iata cum a argumentat premierul, cererea sa: " - Eu de exemplu, nu am facut armata, am avut probleme cu capu'. Nici Bulai de la USR nu a facut-o, ca s-a desfiintat stagiul militar! Asa ca noi nu avem statut de militari in rezerva, suntem privilegiati la fel ca si Raluca Turcan. Iar daca incepe razboiul, sunt chemati sa apere Romania, adica si pe mine si pe Bulai, doar cetatenii care au facut stagiul militar si sunt in rezerva. Eu pot sa stau linistit la sprit, Bulai la sauna, iar Raluca Turcan sa suga acadele! Asa ca domnilor, trebuie sa facem ceva si pentru papagalii de soldati in rezerva, care vor fi mobilizati la razboi! Un 25% lunar pe viata acolo si lor, este un ...ăcat de minima recunostinta ... ", a daugat premierul Romaniei cu ochii umezi de emotie!
h) 😟 O ultima prevedere din proiectul de lege, a venit din partea deputatului Coarna, politist in rezerva. Iata ce a declarat domnul Coarna: " - Avand in vedere ca functionarii publici civili cu statut special (politistii) nu au actualmente o pregatire corespunzatoare in vederea echivalarii gradelor profesionale cu cele militare, dar care in schimb beneficiaza de pensii militare - intrand teoretic si in rezerva armatei care trebuie sa lupte la razboi, am propus si au fost introduse in proiect urmatoarele:
- politistii in activitate in prezent, intrucat astia nu au absolut nicio instruire militare care sa corespunda functiile militare incadrate la razboi, daca mai vor pensii militare, vor executa in ultimii 4 ani pana la iesirea la pensie, stagii de instruire militara in cadrul trupelor MApN, totalizand 6 luni pentru agenti si 12 luni pentru ofiteri;
- politistii deja pensionati si carora li s-a acordat statutul de cadre militare in rezerva la oha - ca doar stiti ca asta cu echivalarea este doar o smecherie militieneasca inventata ca sa primim si noi politistii - pensii militare, se efectueaza convocari organizate de M.Ap.N., cu durata a 4 saptamani in fiecare an - pentru primii 3 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, ulterior convocarile umand a se desfasura dupa modelul general (2 saptamani, anual). Vestea buna este ca politistii pot sa scape de armata, avand dreptul sa renunte la calitatea de cadru militar in rezerva, ceea ce atrage in mod implicit pierderea dreptului la pensie militara!"
Sunt sigur ca o sa sara de cur in sus multi politisti! Sunt doar cei inconstienti, pt. ca in caz de razboi, nu mai sunt politisti, ci subofiteri si ofiteri de armata. Iar pe rusi nu ii impresionezi cu sirena de pe Logan si cu legitimatia sau cu prastia de pistol Carpati. Asa ca trebuie sa invatam si noi ceva armata, daca tot avem pensii militare!" - a mai adaugat domnu' Coarnă, vădit impresionat de importanta strategica a politistilor in cazul unui razboi.

(Prezentul postare constituie un fragment dintr-un posibil roman SF. Dar care se poate transpune la fel de bine, si in realitate. Vreodata, cand reprezentantii politici care decid in problemele legate de aparare, precum si liderii militari ai acestei tari, vor deveni vreodata si responsabili! 🙂).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete