Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 13 aprilie 2017

România, încotro?



Niciodată nu mi-au plăcut generalizările. Totdeauna am căutat să analizez situațiile, folosindu-mă printre altele de empatie. Nu mi s-a părut corect să etichetez pe cineva, pe considerentul că aparține unui grup, iar dacă acea comunitate s-a evidențiat prin ceva negativ să lansez acuze la adresa tuturor membrilor acesteia.
De câteva luni sunt siderat de ceea ce se întâmplă în țară. Nu-mi place o Românie divizată, care parcă și-a pierdut busola. Nu-mi plac neclaritățile care se înmulțesc ca și ciupercile după ploaie.
Îmi doresc o Românie care să aibă viitor, nu o țară a privilegiaților!
Detest programele politice nerealiste ,care nu au o bază solidă. 
PSD-ul a câștigat alegerile în mod onest, fapt pentru care apreciez fără tăgadă că au dreptul și obligația de a guverna, dar nu oricum, nu punând carul în fața boilor, ci responsabil. Maniera în care comunică intențiile pe care le au mi se pare șubredă, lăsând loc la interpretări nocive.
Legea unitară a salarizării a evidențiat câteva elemente pozitive, dar și unele negative. Dintre cele pozitive, amintesc așezarea în vârful piramidei salariale a celor din Sănătate și Educație. Noianul celor negative pornește de la sursa de finanțare, una neclară, și continuă cu lăsarea de izbeliște a unor categorii bugetare și a mediului de afaceri. Ca să faci o asemenea lege sunt necesare fonduri solide, nu să te bazezi pe împrumuturi.
În urmă cu câteva zile, am auzit de intenția de a introduce impozitul pe gospdărie, un impozit global de care eu nu am auzit în campania electorală. După ziua de ieri, mi-am dat seama că este încă o gafă de comunicare, nimeni neexplicând cum se va evita impozitarea dublă, o dată a salariului, iar apoi, în luna mai, a impozitului global pe gospodărie. Menționez că nu luasem la cunoștință în urmă cu câteva luni de intenția de a naționaliza pilonul II de pensii, lucru infirmat ieri de reprezentanții Guvernului.
Nu-mi amintesc nici de un aspect ce mă interesează personal, înghețarea până la finalizarea aplicării legii salarizării unitare a pensiilor speciale, indiferent de valoarea lor, cu toate că majoritatea pensiilor militare, recalculate de câteva ori în ultimii 5 ani, neindexate conform legii în acest an pe considerentul majorării cu 20 % a soldei de funcție, de la 1 iulie 2017,va conduce la o situație ilegală și imorală pentru cei din categoria pensionarilor militari. Și această generalizare a Guvernului mi se pare absurdă, fiind și pensii militare sub nivelul salariului minim pe economie,iar coeficientul de ierarhizare a rămas la o valoare a salariului minim de 600 lei.
Sunt multe vicii de comunicare, care nasc scenarii apocaliptice pentru țară.
Fiindcă îmi doresc o Românie a bunului-simț, ori de câte ori voi constata derapaje de la normalitate, le voi semnala, chiar cu riscul de a deranja pe unii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete