La un an de mandat al lui Iohannis, România nu este nici prosperă și nici puternică, așa cum și-a propus la preluarea mandatului.
Într-adevăr, președintele Iohannis, spre deosebire de predecesorul său, are un alt stil de a face politică, însă au fost momente în care acest mod de exprimare a fost doar de fațadă, cum au fost consultările cu societatea civilă sau cele pentru desemnarea premierului. La fel de neconvingătoare au fost și consultările cu partidele politice. Dacă ieri o lege ce conferă privilegii aleșilor neamului a trecut cu votul majorității, dovedește că unele consultări au fost doar o frecție la un picior de lemn.
Nu pot omite că l-am susținut pe Iohannis, fapt pentru care consider că e firesc să am așteptări mult mai mari de la domnia sa. Spre deosebire de alți susținători, am fost o voce critică ori de câte ori am avut certitudinea că greșește, iar acest lucru l-am sancționat înclusiv pe pagina dânsului, amintindu-i de câte ori a fost cazul că „România lucrului bine făcut“ e una fără privilegii, e una a normalității, a dialogului constructiv. Numai așa România poate deveni credibilă, iar dezideratul, de a ajunge cândva prosperă și puternică, unul realist.
Fiind la sfârșit de an, trebuie să păstrăm, totuși, un ton optimist. Sper ca președintele Iohannis să aibă înțelepciunea de a-și onora calitatea prezidențială, în al doilea an de mandat, mult mai bine, spre folosul României! Doamne Ajută!
Ionel Mesaroș
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu